Hoşgeldiniz  

Antalyalılara Metro Müjdesi

Semih Köken | 09 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalyalılara Metro Müjdesi
Muratpaşalı muhtarlarla bir araya gelen Başkan Menderes Türel, toplu ulaşımdan, kentsel dönüşüme birçok önemli değişim ve projenin Antalyalıların belediyeye olan güveni sayesinde, sorunsuz gerçekleştiğine dikkat çekti.

Muratpaşalı muhtarlarla bir araya gelen Başkan Menderes Türel, toplu ulaşımdan, kentsel dönüşüme birçok önemli değişim ve projenin Antalyalıların belediyeye olan güveni sayesinde, sorunsuz gerçekleştiğine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa ilçesi muhtarlarını Yeni Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda ağırladı. EKDAĞ Sosyal Tesisi’ndeki kahvaltılı buluşmada, muhtarların sorunlarını dinleyen Türel, talep ve önerilerini aldı. Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Türel, Antalya’ya hizmet için gece gündüz çalıştıklarını, hayal görülen birçok önemli projeyi kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu çalışmalar için gayretle birlikte ahenkli, uyumlu, birlik, beraberlik içerisinde bir çalışma gerekiyor. Siz devletin kurumlarıyla çatışırsanız, muhtarlarla kavga ederseniz, 24 saat değil 124 saat çalışın fayda etmez. Hem yerel bürokrasi hem Ankara bürokrasisiyle ahenkli uyumlu bir çalışma ortamı, muhtarlarımızla omuz omuza bir çalışma ortamı, bunların başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve teşkilatımızın hepsinin desteği ile taçlanması, bugün bu hizmetlerin nasıl yapıldığının en güzel göstergesidir. Bu birlik beraberlik ile Antalya’ya bu hizmetlerin gelmesine vesile oluyor. Her yerde söyledim hizmetlerin gerçek sahibi Antalya’da yaşayan bütün vatandaşlarımızdır. Kimse bunu sen yapmıştın bunu ben yapmıştım mevzularına girmesin. Esas mimar Antalyalı hemşerilerimiz. Onların bize gösterdiği destek olmasaydı ve bizler göreve seçilmemiş olsaydık belki de hala bugün içinde bulunduğumuz bu bina tinerci yuvası olarak kalacaktı.”

5 SENE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

İlk döneminde yüzde 70’i tamamlanan yeni hizmet binasının sonraki 5 yıl boyunca çürümeye terk edildiğini hatırlatan Türel, “5 sene bu bina acaba hastane mi olsun, okul mu olsun, üniversite mi, olsun pastane mi, olsun postane mi olsun tartışmasıyla geçti. Olan Antalya’ ya oldu. Yazık olmadı mı? Barakalarda, kümeslerde, konteynırlarda hizmet veren fedakar çalışma arkadaşlarımız şimdi çok daha verimli bir çalışma ortamında memlekete hizmet veriyor. Vatandaşlarımız belediyemize girdiğinde, işte benim Büyükşehir Belediye binam diye iftihar ediyor” dedi.

KIRCAMİ’DE KADASTRO ÇALIŞMALARI BİTİYOR

Muratpaşa’nın yıllardır bekleyen sorunlarını büyük bir gayretle çözdüklerini ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu: “İşte Kırcami meselesi 30 senelik, 40 senelik hikayesi var. Teleferik, 50 senelik hikayesi var. 50 senelik hayal gerçek oldu. Ondan sonra da biz yaptık, sen yaptın tartışması. Kim yaparsa yapsın. Neden bugüne kadar yapılmadı, bunu sorgulamak lazım. Yine Kırcami her dönem uğraştık, didindik. Ama hep çomak sokanlar oldu. Hala uğraşıyorlar. Çünkü vatandaşın mutsuzluğunu kendisine mutluluk olarak görenler, kimse kusura bakmasın, bu vatana, bu millete, bu şehre hainlik yapıyordur. Biz milletimiz nasıl mutlu olur diye çalışıyoruz. Onlar da milleti nasıl mutsuz ederiz diye çalışıyorlar. Fark bu. Şöyle bir düşünün biz ne zaman Kırcami planını yapmaya kalksak maşalar devreye giriyor. İptal davaları, iş kalıyor. Bugün yargıda birçok husus Kırcami ile ilgili çözülüyor. Neden arkadaşlar? Milletin kapısında yatıyoruz. Derdimizi anlatıyoruz, diyoruz ki bak biz burada doğru bir iş yapıyoruz ama bu işleri kendine dert etmeyenler kimsenin kapısını bile çalmadığı için ondan sonra vatandaşın aleyhine sonuçlar çıkıyor. Şimdide yine mahkemeler var şu ana kadar hamdolsun çok büyük bir sorun söz konusu olmadı. Yolumuza devam ediyoruz. Büyükşehir olarak planlarımızı göreve gelir gelmez tamamladık 2014 senesinde. İlçe belediyesinin yapması gerekenler var. Kadastro tescillerinde baktık ki işler biraz ağır gidiyor.

Derhal müdahil olduk ve artık en geç bu ayın içerisinde o kadastro çalışmaları da tamamlanacak. Ondan sonra artık tapular dağıtılacak, ruhsatlar verilecek ve tabi ki biz alt yapıya hummalı bir şekilde gireceğiz.”

TURİSTİN GELDİĞİ BİR KENT MERKEZİ

Kent merkezine turistin geldiği, turistin esnafın o dükkanına girdiği bir Antalya ve Muratpaşa hayal ettiklerini anlatan Türel, şunları aktardı: “O yüzden Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Çarşı Projemize ve Nekropol tarihi mezarlık inşaatına gelir gelmez başladık. Orası da 5 sene boyunca hastane mi olacak, postane mi olacak, okul mu olacak, üniversite mi olacak tartışmalarıyla kaderine terk edilmişti. Ali Çetinkaya Caddesi düzenlemesi, Şarampol Caddesi düzenlemesi ile şehir bambaşka bir kimliğe bürünecek. Ve şimdi Balbey geliyor. Balbey’de de Kaleiçi gibi pırlanta bir değer ortaya çıkartıyoruz. Arkadaşlarımız bugünlerde oradaki sakinlerle görüşmeye başlayacaklar. Ve Antalya’nın yeni Kaleiçisi, Balbey olacak. Cumhuriyet Meydanı’nı daha da büyütüyoruz, o kırık dökük Tophaneyi bambaşka bir noktaya taşıyoruz. Artık çiçek açan sokaklarla donatılmış Kaleiçi ve altında Yat Limanı var. Hadi bakalım bunlar bittiğinde turist Antalya merkezine, Muratpaşa gelmesin. O yüzden biz bunları yapacağımız için o turist bu dükkana gelecek dedik.”

2019 SONRASI METRO OLABİLİR

Gelecek yıllarda Muratpaşa’nın metro ile tanışabileceğini belirten Başkan Menderes Türel, “Konyaaltı Liman’dan Kundu’ya kadar Muratpaşa’nın içerisinden geçen bir metro hattı 2019’dan sonraki dönemde yapılabilecek. Ön hazırlıklarını şu anda yürütüyoruz. Görevde biz oluruz olmayız onu Allah bilir ama en azından geleceği de düşünerek, 2019’dan sonrayı da planlayıp bugünden bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Bunlar Antalya’da Allah’ın izniyle, sizlerin çabaları ve destekleri ile olacak. Birçok hayal olmaz deniliyorken bugün nasıl gerçekleşiyorsa iş bilen kadrolar görevde olursa bunların hayalden gerçeğe dönüşmemesi için hiçbir sebep yok” diye konuştu.

VATANDAŞ BELEDİYEYE GÜVENİYOR

Toplu ulaşımdaki dönüşümün ulaşım esnafının ve Antalyalıların belediyeye duyduğu güven sayesinde sorunsuz gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Türel, şöyle devam etti: “Minibüsten otobüse dönüşümlerin yaşandığı diğer şehirlerde silahların konuştuğunu hatırlayalım. Bugün Antalya’da bunu gündemi meşgul etmeyecek, rantçılardan kaynaklanan birkaç küçük tartışmalarla atlatabiliyorsak; bu başarının mimarı işte Antalyalılardır. Bize gösterilen güvendir, bize verilen destektir. Şimdi bakın Baybey’de vatandaşlarla görüşmeler yapıyor ekiplerimiz. Vatandaş ne diyor biliyor musunuz? Aman ha bizi müteahhitlerle karşı karşıya getirmeyin. Biz belediyeyle muhatap olmak istiyoruz. Belediye varsa biz sonuna kadar varız. Menderes Türel varsa biz sonuna kadar varız. Bunun tersi de şöyle oluyor. Müteahhitler de şöyle diyor. Aman biz vatandaşlarla karşı karşıya gelmeyelim. Bizim de muhatabımız belediye olsun. Yani vatandaşın güvendiği de, müteahhidin güvendiği de arada bir sigorta olarak belediye. Bu bize gösterilen güvenin desteğin en güzel tezahürüdür. Kepezaltı Santral’da bunun örneğini yaşadık. Hak sahiplerinin yüzde 99’u protokolleri ve sözleşmeleri imzalayarak, senelerdir beklediği o hayali gerçekleştirmenin emanetini bize teslim etti. Şimdi Kepezaltı Santral dümdüz. Yıkımlar başladı. Bir şey kalmadı. İşler hızla gidiyor. Vatandaşı mağdur etmemek için her türlü fedakarlığı ortaya koyuyoruz. Elimizi rahatlıkla taşın altına koyuyoruz. Bu olunca karşılıklı güven söz konusu oluyor.”

STADYUM ALANI KENT MÜZESİ OLUYOR

Yıkılan stadyumun ve eski belediye binasının bulunduğu alanda Türkiye’nin en büyük kent müzesini kuracaklarını belirten Türel, “İçinde evlilik müzemiz ile birlikte 5 ayrı müzemiz olacak. Bu neyi getirecek bu şehrin caddelerinde dolaşıyor iken kaldırımlarını arşınlıyor iken orayı gören vatandaş ne kadar değerli bir toprak ve coğrafya üzerinde yaşadığımızı çok daha iyi anlayacak ve şehrine çok daha farklı bir şekilde sahip çıkacak. Kentlilik bilinci dediğimiz bu işte. Bunların hepsi dediğim gibi Muratpaşa’da söz konusu oluyor” dedi.

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ ANTALYALILAR

Bu hizmetleri yaparken en büyük güvencelerinin Antalyalılar olduğunu kaydeden Başkan Türel, “En karmaşık konularda bile hiç çekinmeden vatandaşların arasına girip onlarla bu meselelerin tartışılması istişare edilmesi hususunu çekinmeden yapıyorum. Şarampol projesini, Ali Çetinkaya projesini vatandaşa sorduk, Kepezaltı Santral’e gittik vatandaşların yüzde 99’u bizi alkışladı. Biz onlara inanarak bu cesur adımları attık ve bunlardan da çekinmeyiz. Makamlar gelip geçici ve biz Antalya’nın kazanması söz konusu ise her zaman kaybetmeye razıyız. Bunu her yerde söyledik” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANDAN SONRA CUMHURBAŞKANI GELİYOR

Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta sonu toplu açılış töreninde toplam yatırım bedeli 700 milyon lira civarında olan 67 tesisin açılışını yapacağını söyleyen Başkan Menderes Türel, “Yanlış anlamayın, bundan 6 ay önce de toplu açılış yaptık. Şu 6 ayda bitenler bunlar. Tünektepe’den tutun Batı Çevre Yolu’na kadar önemli bir kısmı belediyemizin, önemli bir kısmı bakanlıklarımızın kamu yatırımları olarak hizmete sunulacak. Hepsini de açmıyoruz. Çünkü yaklaşık 1 ay sonrada Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’ya teşrif edecek. Belediye binamız da dahil bir çok tesis toplu açılış için Cumhurbaşkanımızı bekliyor. Allah bereketini artırsın ne diyelim. Yani bu hizmetlerin olması Antalya’nın kazancıdır. Bu memlekette yaşayanların kazancıdır” ifadesini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle