Hoşgeldiniz  

Antalya’dan Ankara’ya plan değişikliği itirazı

Semih Köken | 28 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Songül Başkaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planları’nın Anıtkabir’de yapılaşmayı öngördüğünü belirterek, “Plan değişikliğinden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam nedeniyle bizzat etkilenmekteyim” diyerek plana dilekçeyle itiraz etti.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Songül Başkaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya ilçesindeki ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planları’na itiraz etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Temmuz’da askıya çıkardığı planların kendisini incittiği için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na itiraz dilekçesini verdiğini kaydeden Başkaya, plan değişikliğiyle Anıtkabir’in koruma alanının daraltılacağını, bu daraltmanın da hiçbir teknik, nesnel ve bilimsel gerekçesinin bulunmadığını aktardı.

 

‘PLAN DEĞİŞİKLİĞİNDEN ETKİLENMEKTEYİM’

 

Değişiklikle alanda 12 bin metrekarelik yapılaşma öngörüldüğünü ileri süren Başkaya, bu yapılaşma kararından vazgeçilmesini istedi. Plan değişikliğiyle yeraltı otoparkının yapılacağını belirten Başkaya, bu otoparkın yola yükleyeceği trafik yükünün Anıtkabir tarihi sit alanı için yoğunluk artışı getireceğini söyledi.

 

Anıtkabir’de yeni bir yapı önerisinin hiçbir şart ve koşulda kabul edilemeyeceğini aktaran Başkaya, plan değişikliği kararından vazgeçilmesini isteyerek, “Plan değişikliğinden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmam nedeniyle bizzat etkilenmekteyim” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle