Hoşgeldiniz  

Antalya’daki Rus Okulunda Ders Zili Çaldı

Semih Köken | 01 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’daki Rus Okulunda Ders Zili Çaldı

ANTALYA‘da, Rusya Federasyonu müfredatına göre eğitim öğretim yapılan Özel RusyaUluslararası Eduant Okulu, 1 Eylül itibariyle yeni eğitim-öğretim dönemine başladı. OkulaAntalya‘da yaşayan yerleşik Rus çiftlerin çocuklarının yanı sıra, Türklerle evlilik yapan Rus annelerin çocukları da kayıt yaptırdı.

Antalya’nın Lara bölgesinde 2000 yılında kurulan, bu yıl ise Konyaaltı İlçesi Sarısu Mevkii’ndeki yeni binasına taşınan okul 7 bin metrekare kapalı alan içindeki 36 derslikte eğitim veriyor. Rusya Federasyonu Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre anadil Rusça olarak eğitim verilen Özel Rusya Uluslararası Eduant Okulu’nda 2016- 2017 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Eğitim öğretim yılı açılışında, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve dans gösterileri sunuldu. Öğrencilere anneleri ve babalarının yanı sıra, okulun kurucusu, aynı zamanda yöneticisi Viktor Bikkenev de eşlik etti. İlk ve orta öğretim bölümlerinde yaklaşık 100 öğrencinin yeni döneme başladığı törende, 9 yıllık mecburi eğitimin olduğu Rusya‘daki müfredata ilişkin öğrenciler bilgilendirildi. Eski öğrenciler yenilere oyuncak ve çiçek hediye etti. Bu yıl okula ilk kez başlayacak öğrenciler tarafından ilk ders zilinin çalınmasıyla tüm öğrenciler sınıflarına geçerek ilk derslerini işledi.

ANA DİL RUSÇA, YABANCI DİL TÜRKÇE

Açılışta konuşan Bikkenev, Antalya‘da yoğun Rus nüfus olduğunu, bu açıdan bir Rus okulu olmasının önemini anlattı. Viktor Bikkenev, okulda BDT üyesi ülkelerin yanı sıra, SSCB‘nin dağılması sonrası bağımsız olan diğer ülkelerin Antalya‘da yaşayan vatandaşlarının ilköğretim düzeyindeki 100 çocuğunun öğrenim gördüğünü belirtti. Eğitimde ana dilin Rusça, yabancı dillerin ise Türkçe, İngilizce ve Almanca olduğunu belirten Bikkenev, “Okulumuzda eğitim ve öğretim gören çocuklar, Rusya‘da anlaşmalı olduğumuz Özel Okullar Birliği’ne üye bir okulda sınava girerek, Rusya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen diplomayı almaya hak kazanıyor. Bizim verdiğimiz diploma Rusya‘da geçerli” diye konuştu.

ALANYA’DA DA DERS ZİLİ ÇALDI

Alanya’daki Rus okulu Klassika-M’de de yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. İlçede yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Özel Klassika-M Okulu’ndaki tören, Türk ve Rus milli marşlarının okunmasıyla başladı. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından konuşan okulun kurucu üyesi Şeyhmus Kadıoğlu, öğrencilerin yetişmesinde kutsal bir vazife ve sorumlulukları olduğunu söyledi.

‘ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR’

Okul müdürü Mehmet Sinan Kılavuz ise okulun iki yıldır faaliyette olduğunu söyledi.Moskova‘daki Klassika-M okulunun bir şubesi olarak Alanya‘da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kılavuz, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı faaliyetlerini sürdürmekte. Öğrenci sayımız giderek artıyor. Bu yıl 100 civarında öğrenci kayıt yaptırdı” dedi.

Okulun ülke turizmi ve Türkiye‘nin dünya ülkeleri ilişkileri açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da Klassika-M’nin Alanya‘da olmasının bölge açısından büyük şans olduğunu söyledi.

Yeni ders yılıyla birlikte okulda yeni bir kütüphane de oluşturuldu. Öğrenciler, kütüphaneye kitap bağışı yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle