Hoşgeldiniz  

Antalya’daki dev otelin işçileri iş bıraktı

Semih Köken | 02 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’daki dev otelin işçileri iş bıraktı

Antalya’da bulunan Mardan Palace Otel‘de çalışan işçiler iş bıraktı.
Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan Mardan Palace Otel’de çalışan işçiler iş bıraktı. İş bırakan işçilerin Mayıs ayından bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktıkları öğrenildi.
Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu ise, iş bırakan işçilerle görüşmek ve destek olmak için otele gideceğini söyledi.
Antalya Ajans’a konuşan Yahyaoğlu, ‘Oteldeki 800 çalışandan, her departmandan görev yapan yaklaşık 160 işçi arkadaş eyleme katılıyor. Eyleme katılan işçi arkadaşlar 3-4 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemine başladılar. Otel yönetimi yaptığı açıklamayla kendini aklamaya çalışmaktadır ve arkadaşlarımızı yaptıkları eylemi kırabilmek amacıyla dışarıdan günlük ekstra turizm personeli getirmektedir. Biz Devrimci Turizm İşçileri Sendikası olarak eylemde olan arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz’ dedi.

SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
Mardan Palace Otel geçen aylarda alacaklardan dolayı Halk Bankası’nın talebi üzerine Antalya 4’üncü İcra Müdürlüğü’nce açık artırmayla satışa çıkarılmıştı.
Mardan Palace yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, “Bir iş bırakma eylemi söz konusu değildir. Kış ayının gelmesiyle kadromuzda daralmaya gidiyoruz. Bu arkadaşların tazminat ve ücretleri en kısa sürede ödenecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle