Hoşgeldiniz  

Antalya’da Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Çalışmalar Başladı

Semih Köken | 04 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Çalışmalar Başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını bakımından risk grubunda bulunan Antalya‘da, yangınlara 3 helikopter, uçak, 99 arazöz, 50 ilk müdahale aracı ve bin 126 orman işçisiyle müdahale edilecek.

Antalya ve ilçelerde orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü hazırlıklarını tamamlandı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin katılımıyla Orman Yangınlarına Mücadele Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Vali Karaloğlu, orman yangını bakımından riski yüksek mevsime girildiğini, bu kapsamda tedbirlerin ve teknik çalışmaların gözden geçirileceğini söyledi.

Antalya ve ilçelerinde olası orman yangınlarında amfibik uçak, 3 helikopter, bir idari helikopter, 99 arazöz, 30 su ikmal aracı, 50 ilk müdahale aracı, 14 dozer, 10 greyder, bin 126 orman işçisi, 150 teknik eleman görev yapacak, orman alanları 49 kuleden 24 saat gözlenecek. 12 kuledeki uzaktan algılama sistemi ile yangın büyümeden önlenebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle