Hoşgeldiniz  

Antalya’da Nevruz Pazarı, İranlı Turistleri Bekliyor

Semih Köken | 20 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Antalya’da Nevruz Pazarı, İranlı Turistleri Bekliyor

Antalya‘nın en önemli turizm bölgelerinden Kundu’da esnaf, küçük AVM tarzı mağazalarının önüne kurduğu pazarda İranlı turistleri bekliyor. Antalya‘nın en önemli turizm bölgelerinden Kundu’da esnaf, küçük AVM tarzı mağazalarının önüne kurduğu pazarda İranlı turistleri bekliyor.

ESNAFIN YÜZÜNÜ İRANLI TURİSTLER GÜLDÜRECEK

Turizmin başkenti Antalya‘nın en önemli turizm bölgelerinden Kundu’da, uzun süredir ekonomik durgunluk yaşayan esnafın yüzünü İranlı turistler güldürecek. Ülkelerindeki 14 günlük nevruz tatili için Türkiye‘ye giriş yapan İranlı turistler, sezon öncesi esnafa rahat bir nefes aldırması bekleniyor.

PAZARIN İKİ GÜN İÇİNDE HAREKETLENMESİ BEKLENİYOR

Yaklaşık 500 esnafın, küçük AVM tarzı mağazaların önüne kurduğu pazarda, tekstil, deri, ayakkabı, çanta,gıda ve elektronik eşyalar yer alıyor. Farsça ve Türkçe duyurularla ürünlerin tanıtıldığı pazarın bir iki gün içinde hareketlenmesi bekleniyor. 5 ile 50 TL arasındaki fiyatlarla esnaf kıştan kalan ürünlerini sezon öncesi uygun fiyata elinden çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Kısa süreli pazarda esnaf, yaklaşan sezon öncesi borçlarını ödeyip, yeni ürünler almayı İranlı turiste bağladı.

“İKİ HAFTALIK PAZAR”

Esnaflardan Sedat Orman, Antalya‘nın en önemli pazarlarından biri olan Kundu Nevruz pazarının İranlılar için kurulduğunu belirtti.

Pazarda maliyetin altında ürünlerin satışa çıkarıldığını ifade eden Orman, ” Tekstil, deri, hediyelik eşyalar, turiste yönelik ürünlerimiz var. İki hafta İranlılara yönelik özel bir pazar. 5 ile 30 TL arasında kaliteli ürünleri satıyoruz. 2 milyona yakın İranlı ülkemize geliyormuş, bizde onları Antalya‘ya bekliyoruz” dedi.

“İRANLI TURİSTLERİ BEKLİYORUZ”

Esnaflardan Erdal Güllü, İranlılara yönelik pazarın son 3 yıldır kurulduğunu ve büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Pazarın iki hafta sürdüğünü kaydeden Güllü, ” Hem İranlılar hem bizim için güzel oluyor. Ağırlıklı olarak tekstil ürünleri satılıyor. Onların Türk tekstil ürünlerine ilgili yoğun. Pazar havasını İranlılar çok seviyor. Dükkanları tercih etmiyorlar. Ülkemize giriş yaptılar, dört gözle İranlıları bekliyoruz” diye konuştu.

“İRANLILAR PAZARI SEVİYOR”

Esnaflardan Yusuf Karakaya, geçen yıl turizmin kötü geçmesi nedeniyle kendi işlerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Her yıl Nevruz öncesi dükkanlarının önüne pazar gibi tezgah kurulduğunu dile getiren Karakaya, ” İranlılar bu dönemde iki haftalık tatillerini Türkiye‘de geçiriyor. Antalya‘ya da geliyorlar bizde bu dönemde elimizde kalan ürünlerin yer aldığı pazarı kuruyoruz. 10 TL-20 TL arasında satıyoruz. Dükkanların içinde de ürün var ama İranlılar bu şekilde pazarı seviyor. Yerli misafirlerimizde ilgi gösteriyor. Ürünlerimizi elimizde kalmasın diye yarı yarıya veriyoruz” dedi.

”GELMEMELERİ HALİNDE İŞLER KÖTÜ OLACAK”

İranlılar için pazarın hazır olduğunu ifade eden Karakaya, gelmemeleri halinde ise işlerinin kötü olacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle