Hoşgeldiniz  

Antalya’da Kent Ağaçları Güzellik Yarışması Düzenlendi

Semih Köken | 22 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Kent Ağaçları Güzellik Yarışması Düzenlendi

Antalya‘da peyzaj firmaları, farklı türlerde yüzlerce ağaç ve süs bitkisini, ‘en güzel’ seçilebilmek için vatandaşların beğenisine sundu. Antalyalıların 4 gün boyunca sandığa gideceği ‘Kent Ağaçları Güzellik Yarışması‘nda kentte bulunan en güzel ağaç seçilecek.

1. ANTALYA KENT AĞAÇLARI GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22-26 Mart 2017 Ormancılık Haftası dolayısıyla, Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve AkdenizGençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) işbirliğinde düzenlenen festivalde, Antalya‘da bulunan en güzel kent ağacı seçilecek. Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda başlayan 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada peyzaj firmaları, kent, sokak, cadde ve parkları için uygun boylu ağaçlar ile süs bitkilerini sergiledi. 4 gün boyunca sürecek festivalde, Antalyalılar beğendikleri ve kent için uygun gördükleri ağaçları oylayacak. Oylama, pazar günü hariç 11.00 ila 19.00 saatleri arasında yapılabilecek. 26 Mart Pazar günü ise saat 15.00’de sandıklar kapanacak ve dereceye giren ağaçlar seçilecek.

AĞAÇTAN HEYKELLER DİKKAT ÇEKTİ

Festivalde sergilenen ağaç ve süs bitkileri dışında, ahşap heykel sanatçıları tarafından yapılan eserler vatandaşların dikkatini çekti. Köpekbalığı, boğa ve at gibi hayvanlardan oluşan heykeller, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Festivalde ayrıca preslenmiş odun ısıtma sistemleri sergisi ve gösterisi, çocuklar için ödüllü yarışmalar, bilgilendirme ve eğitim etkinlikleri, çiçekli bitki dikimi ve teraryum atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

“22 BİN TURUNÇ AĞAÇ DİKECEĞİZ”

Festivalin açılışında konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2 yıl içerisinde Antalya‘da 350 dönüm yeni yeşil alan ürettiklerini ve bunun Türkiye için rekor bir sayı olduğuna işaret etti. Şehrin yapısına uygun 22 bin turunç ağaçlar dikeceklerini belirten Uysal, “Tamamını önümüzdeki 2 yıl içerisinde dikmiş olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Bu yarışmamızı ve sergimizi daha da güçlendirerek geleneksel hale getirme konusunda azimliyiz. Bu yılki proje ortaklarımız Ormancılar Derneğimiz AKSAN gelecek yılki hazırlıklara hemen bu çalışma akabinde başlayacağız.” dedi.

“BİNALARIN İMAR PLANI OLDUĞU GİBİ AĞAÇLARIN DA OLMALI”

Festivalin temel amacını ‘kentte yaşayan insanlara mutluluk vermesi’ olarak ifade eden Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neişçi de, “Kentler sadece binalardan, hastanelerden, okullardan, camilerden oluşmuyor. Farkına varalım veya varmayalım pek çok başka arkadaşlarımız da var. Ağaçlarımız var. Bazıları ortopedik özürlü yani iyi bakmamışız, bazılarını iyi yerlere dikmemişiz, bazıları bize hakikaten neşe ve zevk veriyor ama temel amaç burada diktiğimiz her ağacın kente ve o kentte yaşayanlara mutluluk vermesi, ilham kaynağı olmasıdır. Şu son derece önemli, nasıl ki kentlerin imar planı varsa ve bunların dışına çıkmak o kadar kolay değilse, yasalarla da güvence altına alınmışsa, kentlerin de ağaçlandırma, bitkilendirme projelerinin mutlaka olması, kente dikilecek her fidanın, her ağacın düşünülerek, binalar ve insanlarla uyumu düşünülerek dikilmesi gerekir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Engelli Müzik Evi Korusu tarafından konser verildi, ağaçlar ve sergi alanları gezildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle