Hoşgeldiniz  

Antalya’da hedef 4 mevsim turizm

Semih Köken | 25 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da hedef 4 mevsim turizm

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) ilçenin tarihi ve turistik değerlerini tanıtıyor. Fuara Kaleiçi konseptiyle katıldıklarını belirten Başkan Uysal, “Antalya olarak, 12 ay devam eden turizm konusunda çalışıyor olmamız lazım” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, Dünya Kültür Mirası’nın parçası haline getirmeye çalıştığı Kaleiçi’nin 2018 tanıtım çalışmalarına EMİTT’le başladı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 22’ncisi düzenlenen fuara turizmcilerle katılan Muratpaşa Belediyesi, EMİTT’e 70 metrekarelik standıyla tarihi Kaleiçi konağı, Üçkapılar ve UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’nde yer alan Yivli Minare’nin figüratif çalışmalarıyla Kaleiçi konseptini taşıdı.

TURİZMİ 12 AYA YAYMALIYIZ

Fuarın açılışında turizm ve seyahat yazarları, gazeteciler ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak Kaleiçi Festivali ve Kaleiçi tanıtımı için yurtiçi yurtdışı fuar çalışmalarıyla Antalya’da turizmi 12 aya yayma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Antalya’nın kitle turizminde dünyanın en iyi markaları arasında yer aldığını kaydeden Başkan Uysal, “Sektörle 2018 yılına ilişkin yaptığımız değerlendirmelerde iyi bir yılın bizi beklediği görülüyor. Ciddi toparlanmalar var. Ancak uzun vadede yapmamız gereken şey; antik kentlerimizi, tarihi kent merkezimizi, dağlarımızı, köylerimizi gezen turisti getirebilmek” diye konuştu.

Bunun gerçekleştirmek için kentin bir bütün olarak tanınıyor olması gerektiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Sokaklarımızın, antik kentlerimizin gezilebiliyor, tanınıyor olması lazım. Ayrıca bunu da uzun yıllardır devam ettirebiliyor olmamız lazım. Bu noktada sürdürülebilirlik bir koşul olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

Başkan Uysal, bu gerçekleştirilebildiği ölçüde Antalya’nın mevcut potansiyelinin tam anlamıyla hayata geçirilmiş olacağını ve turizm sektörünün çok daha büyük cirolara ulaşacağını aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle