Hoşgeldiniz  

Antalya’da FETÖ’den 48 polis açığa alındı

Semih Köken | 04 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da FETÖ’den 48 polis açığa alındı

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında Antalya’da 2 bin 277 kişi hakkında adli, 1900 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Halen 291 kişinin gözaltında tutulduğu Antalya’da 809 kişi tutuklandı, 309 kişi aranıyor. Adli işlem yapılan şüphelilerden 480’i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 791’i serbest bırakıldı. Ayrıca 709 kamu görevlisi açığa alındı, 139 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. 19 kamu görevlisinin emekliliğe sevk edildiği Antalya’da, 33 kişi ise itirazların incelenmesi sonunda yeniden göreve iade edildi.

48 POLİS AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde FETÖ/PDY ile irtibatlı 12 binden fazla polisin görevden uzaklaştırılması kararından sonra Antalya merkez ve 19 ilçe emniyet müdürlüklerinde, aralarında amirlerin de bulunduğu 48 emniyet personeli görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında 10 gün içinde soruşturma açılacağı kaydedildi. Açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişleri yürütecek. Soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polisler meslekten ihraç edilecek.

10’U KADIN 65 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

Diğer yandan geçen hafta gözaltına alınan aralarında avukat, öğretmen ve çeşitli meslek gruplarından 10’u kadın 65 kişi, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin getirilişi sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Aralarında ‘abi’ ve ‘abla’ olarak isimlendirilen sorumlularının da bulunduğu şüphelilerin tamamının, örgütün şifreli haberleşme programı ‘bylock’ kullandığı belirtildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital veri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait çeşitli kitaplar ve (F) serisinden çok sayıda 1 ABD Doları ele geçirildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle