Hoşgeldiniz  

Antalya’da Ferrarili müteahhidin aranan çalışanı yakalandı

Semih Köken | 15 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – ANTALYA’da maket üzerinden ev satarak 500’ün üzerinde kişiyi dolandırdığı iddia edilen müteahhit Ahmet Sakızoğlu’nun çalışanlarından, bir önceki duruşma arasında firar eden Hakan Keskin, yakalanıp tutuklandı. Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlar nedeniyle ‘Ferrali müteahhit’ olarak tanınan Ahmet Sakızoğlu ise her yerde aranıyor.

Antalya’da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500’ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanı 20 kişi hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

DURUŞMA ARASI KAÇTI

14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine geçen yıl Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlarla dikkati çeken müteahhit Ahmet Sakızoğlu, 31 Mart’ta yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisini fırsat bilerek elektronik kelepçeyi kırdı. Sakızoğlu’ndan o tarihten sonra bir daha haber alınmadı. Geçen Nisan ayındaki duruşmada ise sanıklardan Hakan Keskin, mahkeme ara karar için ara verdiğinde adliyeden kaçtı. Hakan Keskin, geçtiğimiz günlerde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Keskin, çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı.

30’UNCU DURUŞMA YAPILDI

Halen firari olan Ahmet Sakızoğlu ile 2’si tutuklu şirket çalışanı sanıkların yargılanmasına Antalya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın 30’uncu duruşmasında tutuksuz sanıklardan Sema Keskin Ceylan, Erhan Toğrul, Orhan Erdoğmuş, Süleyman Bulgurcu, Ufuk Kudağ, Ali Gököz ile tutuklu sanıklar Tüner Çiçek ve Hakan Keskin ile bir başka suçtan tutuklu Çağan Özdemir ile avukatları hazır bulundu. Mağdurların da izlediği duruşmada söz alan Hakan Keskin, “Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Bir önceki duruşmadan kaçmamıştım” dedi.

Tutuklu şirket muhasebecisi Tüner Çiçek de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu. Tüner Çiçek’in Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’na sevk edilerek, sanığın cezaevinde bulunmasının hayati tehlikeye sebebiyet verip vermediğine yönelik rapor istenmesine karar veren mahkeme, tahliye taleplerini ise reddetti. Mahkeme, Ahmet Sakızoğlu hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle