Hoşgeldiniz  

Antalya’da 19 Mayıs coşkusu

Semih Köken | 19 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da 19 Mayıs coşkusu

ANTALYA’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıldönümü, tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
ANTALYA'DA 19 MAYIS ATATURK'U ANMA, GENLIK VE SPOR BAYRAMI'NIN 97'NCI YILDONUMU, TOREN VE CESITLI ETKINLIKLERLE KUTLANDI. ANTALYA'DA 19 MAYIS KUTLAMALARINI ILK DURAGI, CUMHURIYET MEYDANI'NDAKI ATATURK ANITI OLDU.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)
Antalya’da 19 Mayıs kutlamalarını ilk durağı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin anıta konulmasıyla başlayan kutlamalarda, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalar da anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar Karaalioğlu Parkı’nda devam etti.

Törene katılan gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamaların yapılacağı parka kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, öğretmenlerin gözetiminde ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ şeklinde sloganlar atılırken gençlere törende giyilmesi için dağıtılan tişörtler dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın beyaz, önünde kırmızı ay yıldızın yer aldığı tişörtlerin arkasında ‘Güçlü Türkiye için’ ibaresi yer alırken Antalya Büyükşehir Belediyesi logolu kırmızı tişörtlerde ise ‘İyi Gelecek’ yazısı yer aldı. Kutlamaların yapıldığı Karaalioğlu Parkı’ndaki miradorda ise gelenleri, ‘Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023’ yazısının yer aldığı ekran karşıladı.
ANTALYA'DA 19 MAYIS ATATURK'U ANMA, GENLIK VE SPOR BAYRAMI'NIN 97'NCI YILDONUMU, TOREN VE CESITLI ETKINLIKLERLE KUTLANDI. GENCLIK VE SPOR BAKANLIGI'NIN BEYAZ, ONUNDE KIRMIZI AY YILDIZIN YER ALDIGI TISORTLERIN ARKASINDA 'GUCLU TURKIYE ICIN' IBARESI YER ALIRKEN ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI LOGOLU KIRMIZI TISORTLERDE ISE 'IYI GELECEK' YAZISI YER ALDI. (FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)
Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in tören alanıyla gelmesiyle başlayan kutlamalarda, Uzakdoğu dövüş sporları wushu, muay thai, cimnastik ve akrobasi gösterileri sunuldu. Basketbol topuyla yapılan bir gösteriye Vali Türker ve Belediye Başkanı Türel de eşlik etti.

Antalya’daki resmi kutlamalar, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle son buldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle