Hoşgeldiniz  

Antalya’da 1253 kamu görevlisi açığa alındı, 78 kişi tutuklandı

Semih Köken | 27 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da 1253 kamu görevlisi açığa alındı, 78 kişi tutuklandı

ANTALYA’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şu ana kadar 1253 kamu personeli açığa alındı, 78 kişi de tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinden bir grup askerin girişimiyle 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturma, Antalya’da da devam ediyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 1253 kamu personeli açığa alındı. Yine soruşturma kapsamında 78 kişi tutuklandı.

ÖRGÜT BAĞLANTILI İSİMLER BELİRLENECEK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürler ve yöneticileriyle dün akşam düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Vali Karaloğlu, müdür ve yöneticilere kurumlarında örgütle bağlantısı olan personelin bildirilmesi talimatını verdi. FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu belirlenen personelin isimleri dosya halinde Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk başkanlığındaki Olağanüstü Hal Bürosu’na teslim edilecek. Emniyet birimlerinin yapacağı tahkikat sonunda örgütle bağlantısı kesinleşen görevliler önce açığa alınacak, ardından adliyeye sevk edilecek.

DARBE DOLANDIRICISI UYARISI

Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları darbe dolandırıcıları konusunda uyardı. Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan, iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtarak, ‘Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı’, ‘Adınız darbeye karıştı’ ve ‘Adınız darbe listesinde’ gibi konuşmalar yaptıkları, devamında da operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar ve suç mağdurlarının müracaatları gelmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olayları ile karşılaştıklarında mağdur olmamaları için 155 Polis İmdat telefonunu aramaları yada en yakın polis merkezine müracaat etmeleri ve kesinlikle bu şahısların taleplerini dikkate almamaları gerekmektedir.”

14 GAZETECİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Antalya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 gazetecinin sorgusu tamamlandı. Aralarında kayyum atanmadan önce Zaman Gazetesi’nin Antalya Bölge Temsilciliği’ni yapan Tuncer Çetinkaya, kentte yerel bir haber sitesinin sahibi Olgun Matur, Onur Fazıl Soydal, Eda Akıllı Şanlı gibi isimlerin yer aldığı 14 gazeteci, saat 17.00 sıralarında sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi.
KUMLUCA’DA İŞADAMI TUTUKLANDI

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESI'NDE 15 TEMMUZ DARBE GIRISIMININ ARDINDAN FETO/PDY UYELERINE YONELIK OPERASYONLAR KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN KAMER EGITIM AS YONETIM KURULU BASKANI KADIR ZAHMACIOGLU (FOTODAKI) , POLIS MERKEZINDEKI ISLEMLERININ ARDINDAN CIKARILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI.(fOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Kamer Eğitim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Zahmacıoğlu, polis merkezindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Serik İlçesi’ndeki Toros Kaynak Koleji’nin 4 yöneticisi ise gözaltına alındı. İlçede 4 öğretmen daha açığa alınırken, Serik’te açığa alınanların sayısı 33’e ulaştı.

FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Kayyum atanmadan önce Zaman Gazetesi’nin Antalya Bölge Temsilciliği’ni yapan Tuncer Çetinkaya, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri Kenan Baş, Cihat Ünal, Osman Yakut, Özkan Mayda, bir haber sitesinin sahibi Olgun Matur, Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHP’li Sıtkı Soydal ve oğlu Onur Soydal, Eda Akıllı Şanlı, Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya Şube Başkanı Erdoğan Polat, Abdurrahim Ersöz ve Ömer Özdemir tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Kültür Hizmetleri Daire Başkanı Adem Akyürek ve avukat Sibel Aksoy ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle