Hoşgeldiniz  

Antalya ‘Yine mi Çiçek’ Reklamına Çiçekçiden Tepki

SEMİH KÖKEN | 05 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Bir beyaz eşyası firmasının, ‘Anneler Günü’ nedeniyle hazırladığı ve annelere hediye edilen çiçeğin ‘Yine mi Çiçek’ denilerek küçümsendiği reklama, çiçek üreticileri tepki gösterdi.

Bir beyaz eşyası firmasının, ‘Anneler Günü‘ nedeniyle hazırladığı ve annelere hediye edilen çiçeğin ‘Yine mi Çiçek’ denilerek küçümsendiği reklama, çiçek üreticileri tepki gösterdi. Antalya Ticaret Borsası (ATB), reklamın yayından kaldırılması için RTÜK‘e şikayette bulundu.

Anneler Günü nedeniyle bir beyaz eşya firması için hazırlanan reklam filminde, ütü yapan anneye çocukları çiçek gönderiyor. Anne çiçekle gömleği düzeltmeye çalışıyor ve ütü masasının kenarına koyduğu saksı yere düşüp kırılıyor. Yine mutfakta bir anne kendisine hediye edilen çiçeğin saksısıyla soğanı kırmaya çalışıyor ve saksı kırılıyor. Reklamda ‘Yine mi Çiçek’ denilerek, annelere firmaya ait bir ürün alınması öneriliyor.

RTÜK‘E ‘KALDIRILSIN’ BAŞVURUSU

Firmanın reklamı, ATB 6’ncı Meslek Grubu’nun da gündemine geldi. Çok sayıda üyenin şikayeti üzerine RTÜK‘e yazılı şikayette bulunuldu. ATB Genel Sekreteri Tolgahan Alavant imzalı başvuruda, radyo ve televizyonlarda yayınlanan ve içeriğinde çiçeği değersiz gösteren görüntü ve sözlerin bulunduğu ‘Yine mi Çiçek’ temalı reklamın, yüz binlerce çiçek üreticisi, perakendecisi ve ülke ihracatında önemli paya sahip çiçekçilik sektörünü olumsuz etkilediği belirtildi. Başvuruda, ilgili reklam kampanyasının durdurulması istenen başvuruda, “Üyelerimiz ve sektör içersindeki yüz binlerce şahıs ve firmanın ekonomik faaliyetlerinin zarara uğramaması ve sektörel rekabetin korunması adına ilgili reklam filminin kaldırılması konusundaki desteklerinizi arz ederiz” denildi.

‘ONBİNLERCE AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI’

Türkiye‘de on binlerce ailenin geçim kaynağı olan çiçek sektörünü direkt hedef alan reklama tepki gösteren ATB Başkanı Ali Çandır, tüketicinin tercihlerinin olumsuz etkilenmesini kabullenmelerinin mümkün olmadığını söyledi. RTÜK‘ten reklamın durdurulmasını istediklerini belirten Çandır, şöyle konuştu:

“Umarım ki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ile reklam derneği de bu olumsuzluğun giderilmesi konusunda katkı sağlar. Dünyada kişi başına çiçek tüketiminin 60- 200 dolar arasında seyrettiği bir dönemde bizler, ‘çiçek tüketimini 3 dolardan 5 dolara nasıl çıkarırızın’ peşindeyiz. Üreticilerimiz kesme çiçek ve süs bitkisi olarak üretilen bu ürünlerin satışı için çaba sarf ederken, çiçeklerin doğadan kesildiğini düşünen bir kesim tarafından ‘Çiçek göndermek yerine vakfımıza derneğimize bağış yapın’ gibi kampanyalarla ticaretimiz olumsuz etkilenmekte. Çiçek sevgi, barış, hoşgörünün sembolüdür. Dünyada rüşvet olarak kabul edilmeyen tek hediyedir. Bu yıl daAnneler Günü‘nde anneleri en çok sevindirecek hediyenin çiçek olduğunu düşünüyoruz. Reklam kampanyası yapmak ciddiyet ve sorumluluk ister. Firmanın da bir an önce reklamını geri çekmesini bekliyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle