Hoşgeldiniz  

ANTALYA ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLUYOR‏

SEMİH KÖKEN | 06 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Antalya üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Antalya’nın üçüncü üniversitesini kurmak için 2006 yılında başlayan çalışmalarda sona gelindi. AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve beraberindeki heyet üniversite inşaat alanını gezdi. YÖK’ten onay alan üniversite en kısa sürede tamamlanarak yeni eğitim- öğretim yılına yetiştirilmek istenirken üniversite vakfı yönetim kurulu başkanı Selahattin Çiçek, uzun yıllardır sürüncemede olan çalışmaların çözümünde Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun önemli rol oynadığını söyledi.

HEYECAN VE UMUTLA BEKLENİYOR

İlk olarak heyet vakıf yönetimi ile kahvaltı yaparken ilk olarak sözü alan Selahattin Çiçek, “2006 yılından buyana süren çalışmalarımız 25 Eylül 2014 tarihinde verilen YÖK onayı ile yeni ve olumlu bir aşamaya gelmiştir. Bu yeni aşamanın yaşanmasında , Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Serik Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık, Kepez Belediye Başkanımız Av. Hakan Tütüncü, AK Parti bir önceki dönem il başkanı Av. Mustafa Köse ve şimdide yeni il başkanı Av. Rıza Sümer’in katkıları büyüktür. Kısa adı ANTÜ olacak olan üniversitemizin şehrimizde heyecan ve umut ile beklenmekte” şeklinde konuştu.

İLK DERS RAMAZAN ÇALIK’TAN

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık konuşmasında üniversitenin eğitim- öğretim hayatına geçmesi noktasında ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Üniversiteye uluslar arası bir kimlik verilmesi gerektiğini belirten Başkan Çalık, üniversitenin açılmasının ardından ilk dersi kendisinin vereceği sözünü verdi.

ORTAK BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Selahattin Çiçek’in hayırlı olsun ziyaretine gelerek kendilerine üniversite ile ilgili hayallerini anlattığını dile getiren AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, “Milli Savunma eski Bakanımız Vecdi Gönül ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katkıları büyük. Seçim zamanında Ramazan Çalık başkanımız da Serik’e bir üniversite sözü verdi. Sözümüzü yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden üniversitenin Serik’e ve Antalya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Ortak bir hayali gerçekleştiriyoruz. İnşallah açılışını yapmak da nasip olur” ifadelerini kullandı.GetAttachment (17) GetAttachment (18) o

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle