Hoşgeldiniz  

Antalya Tahtalı Dağı’ndan Atlayış Yapıp Düşen Fransız Paraşütçü Kurtarıldı

SEMİH KÖKEN | 08 Kasım 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya Tahtalı Dağı’ndan Atlayış Yapıp Düşen Fransız Paraşütçü Kurtarıldı

Tahtalı Dağı’ndan atlayış yapıp düşen Fransız paraşütçü kurtarıldıANTALYA’nın Kemer ilçesinde, 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinden yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yapan Fransız Fabian Pewuiot (42) kısa süre sonra düştü.

Tahtalı Dağı‘ndan atlayış yapıp düşen Fransız paraşütçü kurtarıldı

ANTALYA‘nın Kemer ilçesinde, 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinden yamaç paraşütüyle single (tekli) atlayış yapan Fransız Fabian Pewuiot (42) kısa süre sonra düştü. Sarp kayalık alana düşüp ağır yaralanan Fransız paraşütçü, jandarmaAFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sonucu Skorsky helikopterle kurtarıldı.

Kemer’e gelen Fransız 3 arkadaş, dün saat 13.30 sıralarında yamaç paraşütüyle atlayış yapmak için Tekirova Mahallesi’nde bulunan 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı. Tekli (single) atlayış yapan 2 arkadaşının ardından kendisi de atlayan Fabian Pewuiot yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra rüzgarın etkisiyle paraşütün kontrolünü kaybederek, kayalık alana düştü.

2 SAAT SONRA ULAŞILDI

Tekirova sahiline iniş yapan 2 arkadaşı, Fabian Pewuiot’un düştüğünü bölgedekilere haber verdi. Bunun üzerine jandarma olay yerine yönlendirildi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, beraberindeki ekiple bölgeye hareket etti. Daha sonra UMKE ve AFAD ekipleri de kurtarma çalışması için bölgeye yönlendirildi. Ekipler, Tahtalı Teleferik’in güneyine düşen Fabian Pewuiot’a yaklaşık 2 saat sonra ulaşabildi. Fabian Pewuiot’ın kaburgası, kalçası ve bir elinde kırık olduğu belirlendi.

HELİKOPTERLE ALINDI

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle Fabian Pewuiot’un çıkarılması mümkün olmayınca AntalyaValiliğinin talebiyle Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndan görevlendirilen Skorsky helikopterle Fransız paraşütçü, saat 22.50’de olay yerinden alındı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Fabian Pewuiot tedaviye alındı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle