Hoşgeldiniz  

Antalya ile Miami Kardeş Şehir Oluyor

Semih Köken | 26 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya ile Miami Kardeş Şehir Oluyor

Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir süredir gündemde olan Antalya-Miami kardeş şehir projesi için sevindirici haberi verdi. Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i kardeş şehir anlaşmasının imzalanması için Miami’ye davet etti.

Türkiye Başkonsolosluğu’nun açılışı için Miami’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki şehir arasında gerçekleşecek kardeş şehir projesi gayretlerinin sonuç verdiğini, kısa süre içinde imzaların atılacağını açıkladı. Yaşanan süreçle ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Bir süredir güzel Antalya’mızla Miami şehri arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması için gayretlerimiz sürüyordu. Bilindiği üzere iki şehrin de önemli ortak noktaları var. Antalya ülkemizin, Miami ise ABD’nin turizm merkezleri arasında. İkisi de deniz kenarında çok güzel sahillere sahip ve ikisi de ticari açıdan çok dinamik. Antalya’mız da misafirperver, Miami’nin de insanı çok sıcak ve kozmopolit, her milletten insan yaşıyor” dedi.

“İki şehrin kardeşliğinin bir birine çok yakışacağını düşündük”

İki şehrinde dinamiklerinden çıkacak büyük bir sinerji olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bütün bu faktörleri bir araya getirdiğimizde, benzer özelliklere sahip bu iki şehrin kardeşliğinin bir birine çok yakışacağını düşündük ve başkonsolosumuz Özgür Kıvanç Altan’a girişimler için gerekli talimatları vermiştik. Açılışını da gerçekleştirdiğimiz başkonsolosluğumuz, Miami Şehri Belediyesine vatandaşlarımızla birlikte ziyaretler gerçekleştirdiler. Türk-Amerikan vatandaşlarımız bu ziyaretlerde Belediye Başkanı ve Belediyenin Uluslararası İlişkiler Konseyine Antalya hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Vatandaşlarımız da söz aldılar, Antalya’mızı da en güzel şekilde tanıttılar. Neticede yapılan oylamada iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması Kabul edildi” dedi.

“Türel’e gönderdiği bir mektupla bu müjdeli haberi verdi”

Resmiyete dökülen kardeşlik projesi için iki şehrin belediye başkanının bir araya geleceğini sözlerine ekleyen Çavuşoğlu” Miami Şehri Belediye Başkanı Tomas Regalado, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e gönderdiği bir mektupla bu müjdeli haberi verdi ve Başkanımızı kardeş şehir anlaşmasının imzalanması için Miami’ye davet etti. Vatana, memlekete ve Antalya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle