Hoşgeldiniz  

Antalya DHKP-C Operasyonu

SEMİH KÖKEN | 02 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

 

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin alınması ve sekiz saat sonra kanlı bir operasyonda yaşamını yitirmesinin ardından ilk operasyon Antalya’da yapıldı.

Antalya’da Emniyeti’nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte de benzer eylemler yapılabileceğine dair ihbarlar aldıklarını öne sürerek, DHKP-C üyesi olduğu belirtilen 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Sabaha karşı çevik kuvvet, özel harekat ve terörle mücadele ekipleri tarafından 23 ayrı adreste düzenlenen çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirildikten sonra bu kişiler sorgulanmak üzere Çallı’da bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Bir kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

 

 

 

Gözaltı kararıyla ilgili açıklama yapan avukat Hakan Evcin, eylem iddialarının asılsız olduğu belirterek, “Grup yalnızca bugün akşam saat 19.00’da basın açıklaması yapacaktı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle