Hoşgeldiniz  

ANTALYA DEFTERDARLIĞINDA 1 GÜNLÜK GREV

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup, çalışma koşullarının yetersizliğini maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu ve iş yerinde mobbinge maruz kaldıklarını öne sürerek 1 günlük iş bırakma kararı aldı.

Antalya’da Büro Emekçi Sendikası üyesi Antalya Defterdarlığı bazı personelleri düşük ücret ve çalışma koşullarının yetersizliğini öne sürerek bir günlük grev kararı aldı. Antalya Defterdarlığı bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi, “Emekçiysek kardeşiz, insanca yaşam, güvenceli iş, her türlü ayrımcılığa hayır” yazılı döviz açtı. Vergi dairesi giriş kapısına “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankartta asan grup, Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin yıl dönümü nedeniyle grevlerine madencileri de dahil ettiler. Maden kazasının Türkiye’deki çalışma koşullarını özetlediğini ifade eden eylemciler Soma’yı unutmadıklarını söyledi.

Grev kararına ilişkin grup adına açıklama yapan BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, büro çalışanları arasında bir anket yaptıklarını ve personelin çalışma koşullarından ve personel yetersizliğinden şikayetçi olduğunu söyledi. Çalışanların uygunsuz çalışma koşulları nedeniyle en az bir meslek hastalığı taşıdığını da ifade eden Ayar, “Kamu emekçilerini yoksulluk sınırı altında açlık sınırına yakın maaşa mahkum edenlere kamuda oluşturdukları ayrımcı adaletsiz ve kadrolaşma politikalarına kamu emekçilerinin grev hakkını yok sayanlara işçilerin grevlerini yasaklayanlara yargı kararına uymayanlara dur demek için grevdeyiz” dedi.

Ayar, grev kararlarının gün boyunca devam edeceğini belirtti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle