Hoşgeldiniz  

ANTALYA DA BİZİ TEMSİL EDECEKLER

SEMİH KÖKEN | 02 Nisan 2014 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Yasaya göre Kemer, kontenjanına göre Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de temsil edilecek. Kemer’de seçilen 15 meclis üyesinden 3’ü, Büyükşehir’de Meclis Üyeliği yapacak. Resmi olmayan sonuçlara göre MHP’den 2, Ak Parti’den 1 üye ilçeyi temsil edecek.

Büyükşehir Yasası, 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile uygulanmaya başladı. Kemer, Antalya’ya bağlanıp belde ve köyleri mahalleye dönüştürüldü. Seçimlerde ise ilde bulunan toplam seçmenin hepsi Büyükşehir Belediye Başkan adayı için oy kullandı. İlçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için de ilçe sınırları dâhilinde kayıtlı bulunan tüm seçmenler oylarını verdi. Antalya’nın 19 ilçesinden ilçe kontenjanlarına göre Büyükşehir Belediye Meclisi’ne üyeler seçilecek. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri aynı zamanda ilçe meclis üyesi sıfatıyla ilçe meclislerinde görev üstlenecek. Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Meclisi 100 kişiden oluşuyor.

KEMER’DEN CAN, ULUKAPI VE ÇİLENGİR

 

Kemer’i, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsil edecek isimler henüz daha kesinlik kazanmadı. Büyükşehir Meclisi’nin daimi üyesi olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün yanı sıra, resmi olmayan sonuçlara göre MHP’den Ahmet Can ile Aslı Bayar Ulukapı, Ak Parti’den de Halit Çilengir’in, Büyükşehir’e gitmesi bekleniyor. Can, Ulukapı ve Çilengir, önümüzdeki 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kemer’i temsil edecek. Kemer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrılan 3 koltukla, Antalya’nın diğer ilçelerinin gerisinde kaldı.

 

 culfadan_cilengiri_ziyaret_etti_h2632 45654 baskan-can-il-baskani-ile-gorusecekf3607331b4e6c55922e9 BBLD
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle