Hoşgeldiniz  

Antalya Başkan Türel Kemer’de Projeleri Anlattı

Semih Köken | 02 Nisan 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya Başkan Türel Kemer’de Projeleri Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’de yapılacak projeleri anlatırken, referandumda ‘evet’ oyu istedi.

Antalya Başkan Türel Kemer'de Projeleri Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye BaşkanıMenderes Türel, Kemer‘de yapılacak projeleri anlatırken, referandum da ‘evet’ oyu istedi.

Antalya Büyükşehir Belediye BaşkanıMenderes Türel, Kemer‘i ziyaret etti.Çamyuva Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önünde ve Kemer merkezindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programlarda konuşan Başkan Türel,Kemer Liman Caddesi düzenlemesi, Kongre Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi ile altyapı projelerini anlattı ve 16 Nisan’da düzenlenecek referandum da vatandaştan ‘evet’ oyu kullanmalarını istedi.

Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdikten sonra ilçelere yapılan yatırım miktarının geçmişte yapılanların en az 10 katından fazla olduğunu anlatan Başkan Türel, “Ne oldu, Büyükşehir Yasası sayesinde bunlar oldu. Ama biz bu ‘Büyükşehir Yasası’nı çıkartalım’ dediğimizde ‘olmaz, hayır.’ Onların hayatı ‘hayır’ ile geçiyor. Her şey ‘evet’ ile başlıyor. O Büyükşehir Yasası sayesinde şimdi o hizmetleri hamdolsun yapabilir hale geldik. Dolayısıyla her şey ‘evet’ ile başlar. Bazen hayatlarını ‘hayır’ ile geçirenler için keşke hayırlı geçirseler de ‘hayır’ ile geçirmeselerdi, bu da başka bir mevzu. Ama hep ‘hayır’ ile geçirenlere bazen de hayret ediyorum, bereket versin nikah masasında ‘evet’ demeyi başarmışlar. Bir orada bilmişler, bulmuşlar ‘evet’ demeyi. Yani onun için de tebrik etmek lazım” diye konuştu.

Başkan Türel, Kemer’de Referandumu Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’de halka 16 Nisan Halk oylaması ile ilgili sisteme neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Başkan Türel, Kemer'de Referandumu Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer‘de halka 16 Nisan Halk oylaması ile ilgili sisteme neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer Liman Caddesi düzenlemesi, Kongre, Kültür ve Yaşam Merkezi ile alt yapı projelerini anlattı. Türel, 16 Nisan’da yapılacakreferandum da vatandaşlardan ‘Evet’ oyu isteyerek, göreve gelmeden önce 2013’te belediyenin yatırım bütçesinin 23 milyon lira olduğunu, bugün ise sadece Kemer‘in alt yapısı için 150 milyon lira bütçe hazırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı yeni sistemde her suçtan yargılanabilecek”

İlçe merkezinde bulunan Ralli Alanı’na Kongre, Kültür ve Yaşam Merkezi ile araç trafiğine kapalı Liman Caddesi’nde düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Türel, projelerle Kemer‘de sosyal alan sıkıntısı yaşanmayacağını dile getirdi. Başkan Türel, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının üç senede yaptıkları projeleri daha kısa sürede çözebilmek için olduğunu ifade etti. Başkan Türel, “Halk oylamasını, geçmişte yaşanan krizleri geride bırakmak için yapıyoruz. Artık koalisyon dönemlerinin tarihte kalacağı döneme gidiyoruz. Artık yeni düzen olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gidiyoruz. Bu sistemde uzlaşma çok kolay. Kolay olduğu kadar da zorunlu hale geliyor. Tek adamlık yalanlarıyla bu meseleyi diktatörlük seviyesine kadar götürüyorlar. Dünyanın hangi ülkesinde diktatörler halk tarafından seçilmiş? Hangi diktatör kendisinin yargılanmasını ister? Bugünkü sistemde cumhurbaşkanı yargılanamaz. Yeni sistemde her suçtan yargılanabilecek” dedi.

“Hayır’ kampanyası yürütenlere tepki”

Halk oylaması öncesi ülkelerinde ‘Hayır’ kampanyaları yapan bazı Avrupa ülkelerine tepki gösteren Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bize akıl veren Hollanda,Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ne yapıyor? Almanya‘da eyalet sistemi var.Hollanda çok biliyor ya. Tek adamlık aslında bunlarda var. İsveç ve İspanya‘ya bakın. Birinde millet, birinde parlamento seçiyor. Almanya devlet televizyonu her gün ‘Hayır’ kampanyası yapıyor. Hollanda ve İsviçre‘ye Türkçe’yi öğrettik. ‘Hayır oyu verin’ diye gazetelerinde Türkçe başlıklar çıkıyor. Bunlar Türkiye çok güçlü olsun diye mi hayır kampanyası yapıyor? Kandil‘den sürekli ‘Hayır’ mesajları geliyor. Siz 16 Nisan’da hayır çıkacağı için seviniyorsunuz ama Osmanlı şamarı geliyor. Siz üzüleceksiniz. Her hayır oyu verecek teröristtir diyemeyiz. Ama bu teröristlerin hepsi hayırcı. Bunun vicdan muhasebesini yapın. Ne karar verirseniz saygılıyız” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel‘e ziyaretleri sırasında AK Parti KemerKoordinatörü Hasan Kal, AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Halit Çilengir eşlik etti. –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle