Hoşgeldiniz  

Antalya – Bakan Çavuşoğlu, Katar Milli Günü Etkinliğine Katıldı

Semih Köken | 03 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya – Bakan Çavuşoğlu, Katar Milli Günü Etkinliğine Katıldı

Bakan Çavuşoğlu, Katar Milli Günü etkinliğine katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya‘nın Aksu ilçesindeki Expo 2016’da Katar Milli Günü etkinliğine katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Expo 2016 alanında Katar Belediyecilik ve Çevre Bakanı Mohamed bin Abdulla Al Rumaihi tarafından karşılandı. Bakan Çavuşoğlu’na Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti. Vali Münir Karaloğlu ile Cumhuriyet Başsavcısı RamazanSolmaz‘ın da katıldığı Katar Milli Günü kutlamasında, Bakan Çavuşoğlu ile konuk bakan Rumaihi’ye karşılıklı hediyeler verildi. Ardından milli gün kutlamaları için Expo 2016’dakiKatar bahçesine geçildi. Halk oyunları gösterilerinin de sahnelendiği törende, Katarlıların gelin alayı töreni büyük ilgi gördü.

Milli gün kutlamalarında konuşan Bakan Mohamed bin Abdulla Al Rumaihi, Expo 2016 organizasyonuna katılmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Al Rumaihi, bu etkinliğin iki ülke arasındaki kültürel, bayındırlık ve çevre alanlarında ilişkilerin yanısıra Katar‘ın 2030 kalkınma vizyonuna da yararlı olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Türkiye‘nin ilk botanik Expo’suna 54 ülke ile 7 uluslararası örgütün katıldığını bildirdi. 1990’da Japonya‘da düzenlenen Expo’dan sonra en fazla katılımın Antalya Expo’su olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, başta Katar olmak üzere katılan ülkelere ve uluslararası kuruluşlara teşekkür etti.

Antalya’daki Expo sona erdikten sonra da buradaki ülkelerin milli bahçelerinin ve standlarının muhafaza edileceğini belirten Çavuşoğlu, Katar‘ın ‘Çöldeki gül bahçesi’ adı verilen bahçesinin, çöldeki gülün zerafat ve güzelliğini sunduğunu söyledi. Bu bahçenin aynı zamanda Türkiye ile Katar arasındaki mükemmel ilişkilerin bir sembolü olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu

‘Bildiğiniz gibi Katar‘la gerek ikili ilişkilerde gerekse, bölgesel konularda, uluslararası alanda yakın işbirliğimiz ve görüş birliğimiz bulunmaktadır. Son zamanlarda özellikle ikili ilişkilerimizi de yüksek stratejik komite seviyesine yükselttik. Sayın CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Tamim’in eş başkanlığında ortak bakanlar kurulu toplantısı gerçekleştiriyoruz. Siyasi, askeri, güvenlik, kültür, şehircilik, çevre, her alanda mükemmel işbirliğimiz var. Katar‘ın 2030 hedefleri var. Ayrıca dünya kupasına ev sahipliği yapacaklar. Katar altyapı çalışmalarına çok büyük önem veriyor. Ulaşım başta olmak üzere. Katar‘ın inşasında ortaya konulan projelerin üstlenmesinde Türk firmalarına büyük destek veriyorlar. Bu destek ve güvenden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bakan Çavuşoğlu Katar Milli Günü’ne katıldıktan sonra Alanya Belediyesi’nin ipek atölyesini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Manavgat‘a gitti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle