Hoşgeldiniz  

ANTALYA AK PARTİDE İSYAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ.

Semih Köken | 12 Eylül 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ANTALYA AK PARTİDE İSYAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ.

Antalya’da referandumdan yüzde 60’a yakın hayır oyu çıkması ile genel merkezin gözü üzerine çevrilen Antalya’da taşlar yerinden oynamıştı. Şimdi ise kongreler nedeniyle kazan kaldıranlar sosyal medyadan isyanlarını dile getirmeye başladılar

Finike İlçe Başkanlığı için ilçenin  istediği aday yerine AK Parti Antalya Milletvekili Atay USLU sağ kolunun ilçe başkanı olarak aday gösterilmesi ile başlayan sersenişler gün geçtikçe büyümeye başladı.

AK Parti finike ilçe başkanlığına ALİ YEŞİLOĞLU  ilin karşı  çıkmasına rağmen  az bir farkla Osman ALADAĞ ın seçilmesi ilçede büyük bir kırgınlık yarattı sosyal medyayı sallayan bu mesajların ardından artık herkes eteğiindeki taşları dökmeye başladı.


 

19 ilçenin bulunduğu Antalya’da kongresi yapılan 8 ilçenin 8’inde de eski ilçe başkanlarının göreve getirilmesi hem il ynötecilerinin bazılarında, hem de üyelerde sıkıntı yarattı. Yöneticiler düşüncelerini imalı yollarla sosyal medyada paylaşınca altına yazılan yorumlar AKP’de işlerin eskisi gibi sessiz sedasız yürümeyeceğinin işaretlerini de vermeye başladı.

ADİL ÖKSÜZ DEDİKODUSU

Antalya’da kongreler süreci başlarken partinin Antalya Koordinatörü ve Samsun Milletvekili Fuat Köktaş kente geldi. İl başkanının makamında oturan Köktaş ilçe adaylarıyla görüştü ve parti yöneticileriyle birlikte kararlar aldılar.


Fuat Köktaş (il başkanının koltuğunda oturan), İl Başkanı Av. Rıza Sümer (Sağda)

Köktaş’ın Antalya’ya gelmesi partinin bazı yöneticileri ve tabanda rahatsızlık yarattı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın her fırsatta metal yorgunluğundan bahsedip yönetimlerde bayrak değişimine gideceğini söylemesine rağmen, Antalya’da 8 ilçe başkanının koltuğunu koruması tabanı rahatsız etti.

Bunu Antalya’ya gelen Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a bağlayanlar isyan bayrağını çekti. Antalya’ya temayül için gönderilen Köktaş’ın adının Adil Öksüz’ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçırılması olayına karışması zihinlerde soru işaretleri yarattı. İspatlanmamış ve sadece bir gazete haberi olarak kalan bu iddianın ardından Fuat Köktaş ilgili bu haberlere erişim yasağı getirilmişti. Köktaş’ta Adil Öksüz ile ilişkilendirilmesini yalanlamıştı.

Ancak, AKP’nin Antalla koordinatörünün avukatının da FETÖ’den hapse girmesi zihinleriz iyice bulandırmıştı. Bu bulanıklık içinde Fuat Köktaş’ın Antalya’.ya gelip kongre sürecini yönetmesi AKP’li bazı yöneticiler ve üyeler tarafından hoş karşılanmadı.

Antalya Muratpaşa İlçe Teşkilatı’nda başlayan ilk gerginlik tüm ilçelere de sıçradı. Temayülün seçmene mesaj veya herhangi bir yolla duyurulmaması isyan ateşinin kıvılcımı oldu. Temayülü sosyal medyadan öğrenen AKP’li üyeler ilçe binasına hücum edenken gergin anlar da yaşandı.

“PARASI OLAN ADAY YAPILDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimlere halktan insanların girmesini isterken, Antalya’da ‘Parası olan aday yapıldı’ iddiaları ortalıkta dolaşmaya başladı. Temayül görevlisi Fuat Köktaş’ın aday öneren partililere, “Aday olanların parası olması lazım, parası var mı?” dediği ileri sürüldü.

İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİLER

Bu arada, yönetiminde FETÖ’ye karşı tavırlarıyla en çok dikkat çeken isimlerden İl Başkan Yardımcıları Osman Dirican ve Ali Çetin’in sosyal medya paylaşımları durumun parti içinde kırgınlıklara yol açtığını da ortaya koydu. İl Başkanlığına aday Hasan Yeşildağ’da son durumlara isyan etti.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle