Hoşgeldiniz  

Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı

SEMİH KÖKEN | 25 Nisan 2015 | Gündem A- A+

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir, gece boyunca ziyaretçilere açık kaldı.

“Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anmak” temalı etkinlikler kapsamındaAnıtkabir dün geceden bu sabaha kadar halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir, etkinlikte, ayaza varan soğuk havaya aldırış etmeden Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümünü anmak üzere ellerinde bayraklarla gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Türk Kızılay‘ı Anıtkabir‘deki Aslanlı Yol’un başlangıcında kurduğu çadırlarda saat 04.00’ten itibaren halka Çanakkale savaşını yapıldığı dönemde askerlere verilen kırık buğday çorbası, somun ekmek ile lokum dağıttı.

Anıtkabir‘e zeybek kıyafetinden subay üniformalarına kadar çok çeşitli giysilerle gelen gençler ve çocuklar ilgi çekici görüntüler oluşturdu.

MOZOLE’YE “TÜRK MİLLETİ” İBARELİ ÇELENK

Çanakkale‘de o dönemde kullanılan üniformalar içinde nöbet tutan askerlerden oluşan çelenk timi, şafak vakti Aslanlı Yoldan yürüyerek Atatürk‘ün mozolesine üzerinde “Türk Milleti” ibaresi bulunan bir çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Tuğgeneral Ertuğrul Gazi ÖzkürkçüAtatürk‘ün anı defterini imzaladı.

Ardından ellerindeki bayrakların yanı sıra, iki dev Türk bayrağını da yanlarında taşıyan vatandaşların oluşturduğu kortej, Aslanı Yol’dan Atatürk‘ün mozolesinin bulunduğu meydana gelerek Atatürk‘e saygı duruşunda bulundu.

VATANDAŞLAR FIRSATI KAÇIRMADI

Anıtkabir‘in güvenliğini sağlayan askerler bir gün boyunca 1. Dünya Savaş’ında ÇanakkaleCephesi’nde giyilen üniformalarla nöbet tuttu. Anıtkabir‘e ziyarete gelen vatandaşlardaÇanakkale ruhunu yansıtan askerlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

1915 DİLEK BALONU GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Etkinliğe katılan vatandaşlar, günün anlam ve önemini gösteren “1915” dilek balonunu gökyüzüne bırakarak görsel bir şölenin yaşanmasını sağladılar.

Anıtkabir’den bazı kareler:







Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle