Hoşgeldiniz  

ALTINA RAĞBET YAKTIN BENİ AHMETTT…

SEMİH KÖKEN | 10 Şubat 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ALTINA RAĞBET YAKTIN BENİ AHMETTT…

  Sen ben  yok biz varız diyenler in hırsları ve olayları bitmek  bilmiyor.    SKANDALIN ARDINDAN PANİKLEYEN TOPALOĞLU İLİŞTİRİLMİŞ HABERCİLERİNE GÜNAH ÇIKARMAYA ÇALIŞSADA           KİMSEYİ İNANDIRAMADI  ….                               Kemer Belediyesi’nin özel kalem satınalma bölümünde çalışan görevli Ahmet Ş., belediyenin alışveriş ettiği kuyumcudan belediye adına diyerek 720 bin liralık altın alıp zimmetine geçirdiği tespit edilerek “Zimmet” ve “Resmi evrakta sahtecilik” iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. iddiasıyla tutuklandı. Şüphelinin kuyumcudan şimdiye kadar 794 adet gram altın, 201 adet tam altın aldığı, ayrıca Avrupa şampiyonu Muay Thai Sporcusu Dilara Sultan Arpacı’ya verilecek olan 25, Akar Spor Kulübü Kurucusu, Müşerref Özdemir’in antrenörü Emin Akar’a verilecek 10 altını da bozdurarak zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Akıllara birçok soru işareti getiren olayda şüphelinin yalnız hareket ettiği açıklanırken kamuoyunda farklı senaryolar ve çelişkili açıklamalar dolaşıyor.
TOPALOĞLU SEÇİLİNCE ŞÜPHELİ BAŞKANLIK KATINA ÇIKTI
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Gül’ün belediye başkanlığı döneminde Zabıta Müdürlüğünde görev yapan Ahmet Ş., Necati Topaloğlu’nun seçilmesi üzerine geçen yıl Nisan ortalarında özel kalem birimi satınalma görevlisi Nihat Sönmez’in yanında görevlendirildi.
Müşerref Özdemir’in ve başka Kemerli sporcuların ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar alması üzerine Kemer Belediyesi’nin başarılı sporculara altın ödülü vermesi konusundaki meclis kararıyla Kemer’in ünlü yerli kuyumcusundan altın satın alındı.
ALTINI TESLİM GÜNÜ GELİNCE SKANDAL PATLADI
Skandal, Ocak ayı meclis toplantısında alınan karar gereği Avrupa şampiyonu Muay Thai Sporcusu Dilara Sultan Arpacı’ya verilecek olan 25, Akar Spor Kulübü Kurucusu, Müşerref Özdemir’in antrenörü Emin Akar’a verilecek 10 tam Cumhuriyet Altını’nın ortadan kaybolmasıyla ortaya çıktı. Belediye Başkanlığı satınalma görevlisi Nihat Sönmez, Şubat ayı meclis toplantısından bir gün önce, 4 Şubat’ta parası ödenip kuyumcunun kasasında saklandığı belirtilen 35 altını getirmesini söyledi. 5 Şubat’ta altınlar gelmeyince iddiaya göre Ahmet Ş., “ben altınları bozdurup harcadım” diye itiraf etti belediye karıştı. Konu Başkan Topaloğlu’na yansıdı. Bundan sonra belediye içinde bir soruşturma başladı. Soruşturma sonunda tek suçlu olduğuna karar verilen Ahmet Ş.’nin işten çıkarıldıktan sonra Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülüp teslim edildiği öğrenildi.
Bazı birim sorumlularının da Cumhuriyet Savcılığı’na çağrılmasından sonra Ahmet Ş., bir ekip otosu tarafından alınıp Emniyet Müdürüğü’ne götürüldü.
Ahmet Ş., kendisinin ve ilgili kişilerin emniyetteki ifadesinin ardından, hakkında düzenlenen evrakla birlikte Cumartesi günü Adliye’ye sevkedildi. Şüphelinin ifadesini alan nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Nöbetçi mahkeme tarafından, “Zimmet” ve “Resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla tutuklanan Ahmet Ş., cezaevine konuldu.
TOPALOĞLU’NUN TUHAF RÖPORTAJI
Ahmet Ş.’in tutuklanmasından bir gün sonra Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Hakimiyet Gazetesi sahibi Tosun Ülge ile sosyal medyadan canlı yayınlanan bir röportaj yaptı. Röportajda, “Osman abi” diye söz ettiği kuyumcuya sporculara verilecek altınların parasını bir ay önceden ödediklerini ama altınların kuyumcu kasasında bırakıldığını anlatan Topaloğlu bu yöntemle devam ettiklerini söyledi. Olay ortaya çıkınca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Topaloğlu “Bu kadar altını para almadan neden verdin?” diye sorduğunda kuyumcunun “Size güveniyorum” diye cevap verdiğini söyledi. Topaloğlu, Ahmet Ş. ile kuyumcunun samimiyeti ilerlettiğini ve hatta birlikte pikniğe bile gittiğini açıklamaktan kaçınmadı. Topaloğlu’nun verdiği röportajda aslında vermeye çalıştığı tek mesaj, “Bu olay bir belediye çalışanının bir kuyumcuyu dolandırmasından ibarettir, bizimle ilgisi yoktur, kendisine yardım veden veya suç ortağı olan hiç kimse yoktur” oldu.
Bu röportajdaki açıklamasında Necati Topaloğlu, skandalın Dilara Sultan Arpacı ve Emin Akar’a verilecek altınların parası dahil belediyeye kaça malolduğunu, sporculara verilecek altınların nasıl temin edileceğini söylemedi.
BİRÇOK SORU OLUŞTU
Olayla ilgili kamuoyundaki genel kanı, Belediye’nin dış ilişkilerindeki laçkalık sonucu böyle bir hadisenin meydana geldiği yönünde. Benzer olayların olup olmadığı bilinmiyor.
İlginç ayrıntılardan biri de, Ahmet Ş.’in kuyumcudan aldığı iddia edilen altınlarla, bozdurduğu ve kumara harcadığı paraların meblağlarının birbirini tutmaması. İddiaya göre 700 bin TL’nin üzerinde altın alan Ahmet Ş., ancak 200 bin TL civarında altın bozdurmuş.
Necati Topaloğlu parası ödenen altınların kuyumcunun kasasında saklandığını açıklarken, şüpheli Ahmet Ş.’in “Parası ödenen altınları getirip yazıişleri müdürlüğündeki kasada günü gelinceye kadar saklıyorduk” dediği öne sürülüyor. Necati Topaloğlu’nun dediği senaryo doğru ise, parası ödenmiş altının bir ay boyunca kuyumcuya bırakılmasının haksız kazanca yol açıp açmadığı tartışılıyor.
Bu olayın tartışmasının bir süre daha devam edeceği anlaşılıyor.ü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle