Hoşgeldiniz  

Altın Portakal Adayı ‘Saklı’nın Gösterimi Yapıldı

Semih Köken | 03 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Uluslararası 52’nci Antalya Film Festivali’nde Selim Evci‘nin yönettiği ‘Saklı’nın gösterimi yapıldı.

Ulusal Yarışma kategorisinde ‘Altın Portakal’ ödülü aday filmlerinden ‘Saklı’nın gösterimini, sanatseverlerin yanı sıra yönetmen Selim Evci, oyuncular Türkü Turan ve Şehnaz Taftalı ile müzisyen Cengiz Onural birlikte izledi. Yaşça kendinden hayli büyük bir adamla gizli bir ilişki yürüten ‘Duru’ (Türkü Turan) ile ailesinin ilişkisini anlatan film, özellikle kadın seyircilerin ilgisini çekti. Gösterimden sonra yönetmen Selim Evci ve film ekibi izleyiciyle bir araya geldi. Filmin çalışmalarının toplamda 2 yılı bulduğunu belirtenSelim Evci, hikaye için tek bir esin kaynağı olmadığını, fakat hayat içinde karşılaştığı, bazen ilgisiz gibi görünen pek çok durumu bir araya getirerek senaryolaştırdığını dile getirdi.

Evci, dünya prömiyerini yaptıkları Montreal‘de yabancı seyircilerin de konuyu ve kültürel kodları çok iyi yakalamasına hem şaşırdığını hem de bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

“KADINLARDA SIKIŞMIŞLIK DUYGUSU VAR”

Saklı bir ilişki yaşamak zorunda kalan genç bir kızı canlandıran Türkü Turan ise şunları söyledi:

“Duru’nun benimle en ufak bir benzerliği yok. Ben çok rahat yetiştim, aileme hiç yalan söylemek zorunda kalmadım. Ama böyle arkadaşlarım var; açıkçası onları, onların hayatlarını düşünerek oynadım Duru’yu. Oynamak da çok zordu. Türkiye‘de kadınların durumu korkunç. Giyimimize, yiyip içmemize, bedenimize dair herkes bir şey söylüyor. Bütün kadınlarda bir sıkışmışlık duygusu var. Ben de o duyguyla oynadım. İzlemesi de çok sıkıntılı, zorlandım.”

Söyleşi sonunda bir seyircinin “Türkiye’deki muhafazakar riyakarlık sizce daha sürecek mi? Bu sorun nasıl çözülecek?” şeklindeki sorusu üzerine yönetmen Evci, “Çözüm bizde değil. Çözmeye değil göstermeye çalıştık” diye yanıt verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle