Hoşgeldiniz  

Almanya’dan Baykal’a İzin! ‘Referendumda Hayır’ Toplantısı Yapacak

Semih Köken | 04 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Almanya’dan Baykal’a İzin! ‘Referendumda Hayır’ Toplantısı Yapacak

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Almanya, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın ‘Referandumda Hayır’ kampanyası yapmasına izin verdi.

Alman hükümeti CHP  Antalya  Milletvekili  Deniz Baykal‘ın Filderstadt’ta ‘Referendumda Hayır’ konulu toplantı yapmasına izin verdi.

Türk hükümeti tarafından yapılan çalışmalara her fırsatta engel olan Alman hükümeti, ‘Hayır’ kampanyası yürüten CHP’ye çalışmasında destek oldu.

BAKANLARA İZİN YOK

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Alman hükümet CHP eski Genel Başkanı ve partinin  Antalya milletvekili  Deniz Baykal‘ın  Almanya‘da yapacağı ‘Hayır’ kampanyasına izin verdi. CHP Birlikleri  Almanya Sözcüsü  Kazım Kaya‘nın daveti üzerine  Almanya‘ya gidecek olan Baykal,  Stuttgart yakınlarındaki Filderstadt’ta ‘Referendumda Hayır’ konulu toplantıda konuşacağı belirtildi. Alman hükümeti Filderstadt’ta 5 Mart Pazar günü Baykal’ın yapılacağı toplanın yapılması için bir engel görmedi.

BOZDAĞ’IN PROGRAMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Almanya’da yetkililer, “Çok kalabalık olabilir” gerekçesiyle Adalet  Bakanı Bozdağ‘ın programını iptal etmişti.  Türkiye,  Almanya‘nın kararına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Almanya‘ya tepki göstererek, ” Almanya patron değil, gereken cevabı veririz” demişti.  Almanya Başbakanı  Angela Merkel ise konuyla ilgili, “Almanya’da kararları yerel yönetimler alır” şeklinde komik bir savunma yapmıştı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle