Hoşgeldiniz  

Almanlar Tatil İçin Hala Türkiye Diyor

SEMİH KÖKEN | 10 Mart 2017 | Gündem, Oteller, Turizm A- A+

Almanlar Tatil İçin Hala Türkiye Diyor

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) tanıtım etkinlikleri paralelinden turizmle alakalı paneller, konferanslar ve yapılan araştırmalar kamuoyu ile paylaşılıyor.

Almanlar Tatil İçin Hala Türkiye Diyor

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) tanıtım etkinlikleri paralelinden turizmle alakalı paneller, konferanslar ve yapılan araştırmalar kamuoyu ile paylaşılıyor. Tatil ve Seyahat Araştırmaları Derneği (FUR) tarafından 47 yıldır aralıksız olarak yayınlanan ‘Seyahat Analizi Raporu 2017’ ITB’de turizmcilerle paylaşıldı.

Analizde Alman turistlerin Türkiye‘ye olan ilgisinin halen üst seviyede seyrettiği görüldü. 2017 yılında Almanların büyük bölümünün tatillerini kendi ülkelerinde yapacağı belirtilirken, Almanya dışına giden Almanların ilk tercihlerinin yüzde 14.8 ile İspanya, yüzde 8,2 oranıyla İtalya, yüzde 5,6 oranı ile Türkiye, yüzde 4,6 Avusturya, yüzde 3.2 ileHırvatistan olduğu belirlendi.

2017’de Almanların yüzde 69’unun tatile çıkacağı, yüzde 12’sinin ise tatil yapmayacağı veAlmanya dışında tatil yapanların 2017 tatil tercihlerinde yüzde 38’inin terör endişesi taşıdığını bundan dolayı seyahat planlamalarını etkilediği ifade ediliyor.

Yine rapora göre; Almanların yüzde 41’i bir İslam ülkesinde tatil yapmak istemediği, yüzde 18’lik bölümün ise terör yüzünden tatil tercihini başka bir ülkeye kaydırdığı kaydedildi.

Raporda Almanların tatil alışkanlıklarına yönelik çarpıcı bilgiler de yer aldı; “2016 yılında Almanlar en az beş gün tatil yaptı”, “53 milyon Alman tatilini uzun tercih etti”, “Yıllık 68 milyon tatil seyahati yapıldı”, “Tatil seyahatlerinde 67.5 milyar Euro harcama yapıldı”.

2015/ 2016 yılları arısında Almanya turizm piyasasından Türkiye yüzde 23’lük bir kayıp yaşanırken, Kuzey Afrika ülkeleri yüzde 29, Fransa ise yüzde 15 oranında bir kayıp yaşadı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle