Hoşgeldiniz  

Alman, Rus, Kazak ve Türk takımları kardeşlik için sahaya çıktı

Semih Köken | 21 Nisan 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Alman, Rus, Kazak ve Türk takımları kardeşlik için sahaya çıktı

Kemer’de dostluk turnuvası

 

  1. Kemer Beledeyesi Dostluk ve Kardeşlik Halı Saha Futbol Turnuvası’nda Almanya’dan 2 takım, Rusya, Kazakistan ve Türkiye’den birer takım barış ve kardeşlik için ter döktüler. Başkan Mustafa Gül, Kemer Belediyesi’nin uluslararası dostluk anlamında önemli bir organizasyona imza attığını vurguladı.

 

Kemer Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Dostluk ve Kardeşlik Halı Saha Futbol Turnuvası Kemer Belediyesi Spor Kompleksi Emirates Arena’da başladı.  Turnuvada; Antalya Alman Konsolosluğu FC Adler Futbol Takımı, Almanya Ankara Diplomatik FC Stiefel Futbol Takımı, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Futbol Takımı, Kazakistan Antalya Konsolosluğu Futbol Takımı, Türkiye Cumhuriyeti Kemer Protokol Futbol Takımı barış ve kardeşlik için sahaya çıktılar.

4 ÜLKENİN MARŞLARI OKUNDU

Turnuva; Alman, Rus, Kazak ve Türk takımlarının sahada yerini alması ve milli marşlarının okunması ile başladı. Daha sonra takım halinde fotoğraf çektirildi ve takım kaptanları başlama vuruşu yaptı. Turnuvada ilk maç Türkiye Cumhuriyeti Kemer Protokol Takımı ile Kazakistan Antalya Konsolosuğu Takımı arasında yapıldı.

 

MUSTAFA GÜL DE SAHAYA ÇIKTI

Türkiye Kazakistan maçında Türkiye adına Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Görkem Güncan, Kemer Cumhuriyet Savcısı Semih Altun, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Gül ile resmi kurum çalışanları, Kazakistan adına ise Kazakistan Antalya Konsolosu Baurzhan Alzhanov, Konsolos Yardımcısı Arman Nazarbayev ile konsolosluk çalışanları mücadele etti.

“BARIŞ ADINA DÜZENLEDİK”

Turnuva hakkında değerlendirmelerde bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Biliyorsunuz 2015 yılının sonundan itibaren turizmde de bir sıkıntı vardı. Ülkeler arasındaki kırgınlıklar, dargınlıklar vardı. Hem Rusya ile ilgili, hem de Almanya ile ilgili dargınlıklarımız vardı. Biz bunları giderebilmek için Kemer Belediyesi olarak harekete geçtik ve bu hareketin içerisinde de Almanya, Rusya, Kazakistan ve Kemer Protokolü olarak bir turnuva düzenledik. Kemer Belediyesi bu konuda her zaman öncülük yapıyor. Daha önce pilotun eşine evle başlayan Rus ile yakınlaşmamız, İstanbul’da ölen 11  Alman vatandaşının birinci derece yakınlarına ömür boyu tatil kararını meclisimizden geçirmemiz Kemer Belediyesi’nin dostluklara ne kadar çok önem verdiğinin bir örneğidir. Onun için biz bu sene yine yaptık. Aslında biz bunu Antalya’daki konsolosluklar düzeyinde yapıyorduk ama artık büyükelçilikler bazında bunu yapmak istedik. Ama göründüğü gibi Türkiye’deki ve dünyadaki seçimler ve bazı sıkıntılardan dolayı gerçekleştiremedik. Ama yine de bu sene 3 ülke ve Kemer Protokolü ile beraber bunu gerçekleştiriyoruz. Biz bölgemizdeki turizmin hem de ülkenin dostluk adına yapılacak bütün adımları Kemer Belediyesi olarak atıyoruz. İnşallah bunların neticesi sonucu gelir. Her senede bunu bir turnuva olarak devam ettireceğiz. Belki sezon sonunda yine görüşüp büyükelçilikler düzeyinde turnuvamızı yapabilirsek Kemer adına da iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

“BENİM ADIMA OĞLUM OYNUYOR”

Turnuvada kısa bir süre sahaya çıktıktan sonra yerini oğlu İsmail Gül’e bırakan Başkan Mustafa Gül, “Tabii biz futbolu çok eskiden oynuyorduk ama uzun yıllardır oynamıyoruz. Ben her gün sabah yürüyüş yapıyorum ama yürüyüş kaslarıyla, futbol kasları birbirine benzemeyen şeyler. Bir de oğlum geldi bugün. Akşam duymuş maç olacağını ve uçakla geldi. Bende sadece protokol gereği görünüp yerimizi temsilen oğluma bıraktım. O benim yerime devam ediyor.

TURNUVADA MÜCADELE EDEN TAKIMLAR

Antalya Alman Konsolosluğu FC Adler(Kartal) Takımı

Başkonsolos Martin Vetter

Konsolos Yardımcısı Wolfgang Wessel

Konsolosluk çalışanları veya FC Adler Takım Oyuncuları

Türkiye Takımı

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül

Kemer İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Görkem Güncan,

Kemer Cumhuriyet Savcısı Semih Altun

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün oğlu İsmail Gül

Resmi kurum çalışanları

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Takımı

Başkonsolos Oleg Regoza

Konsolos Muavini Vyacheslav Mikhaylov

Konsolosluk çalışanları

Almanya Ankara Diplomatik FC Stiefel (Çizmeler) Takımı

Büyükelçi Vekili Jörg Pfürstenau

FC Stiefel oyuncuları

Kazakistan Antalya Konsolosluğu Takımı:

Konsolos Baurzhan Alzhanov

Konsolos Yardımcısı Arman Nazarbayev

Konsolosluk çalışanları

????????????????????????????????????

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle