Hoşgeldiniz  

Alman Bayraklı Yat Türk Bayrağına Geçti

Semih Köken | 16 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Antalya’nın Kemer ilçesinde yabancı bayraklı bir yat, Türk bayrağına geçti.

Antalya’nın  Kemer ilçesinde yabancı bayraklı bir yat, Türk bayrağına geçti.

Yurt dışında bulunan veya yabancı bayrak çekilmiş gerçek ve tüzel kişilere ait yat, tekne, kotra, yolcu ve gezinti gemilerinin serbest dolaşımına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle  Kemer‘deki yat sahipleri, Türk bayrağına geçmek için başvuruda bulundu.

Alman bayrağı indirilip Türk bayrağı çekildi

Kanunun yürürlüğe girmesiyle yatına Türk bayrağı çekmek için Liman Başkanlığına müracaat eden Metin Karakuzu, düzenlenen törenle “Melodie” isimli Alman bayraklı yatına Türk bayrağı çekti.

Törene,  Kemer Kaymakamı Mustafa  Cihad Feslihan,  Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak,  Kemer Yat Limanı Başkanı Kemal  Yeşilli, G-Marine Genel Müdürü Levent Tokaç ve başvuruda bulunan diğer yat ve tekne sahipleri katıldı.

Türk bayrağının çekilmesinden sonra Kaymakam Feslihan, yat sahibi Karakuzu’ya yata ait bağlama kütüğü ve ruhsatını verdi.

12 yat daha sırada

Feslihan,  Kemer Yat Limanı’nda 71 yabancı bayraklı yat olduğunu belirterek, 12 yatın daha Türk bayrağına geçiş için müracaat ettiğini söyledi.

Kemer’de Türk bayrağına geçiş işlemlerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Feslihan, bütün geçiş işlemleri tamamlanınca marinada daha fazla Türk bayraklı yat ve tekne göreceklerini kaydetti.

Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Özak da 6770 sayılı kanunla yabancı bayraklı yatlara Türk bayrağı çekme kolaylıkları sağlandığını belirtti.

Kemer Yat Limanı Başkanı  Yeşilli de ihracat kanunun 7. maddesine göre KDV oranının kanunla yüzde 1’e indiğini anlatarak, bu indirimin tekne ve yat sahiplerini Türk bayrağına geçmeye teşvik ettiğini söyledi.

Yat sahibi Karakuzu ise geçiş işlemlerini tamamladıktan sonra Alman bayraklı yatına Türk bayrağını çektiklerini ve bundan memnun olduklarını söyledi. Daha önce yabancı bayrak taşıdıkları için 5 yılda bir yurt dışına giriş çıkış yapmaları gerektiğini anlatan Karakuzu, Türk bayrağını çektikten sonra daha rahat edeceklerini kaydetti.

Kemer Yat Limanı’nda 65 ABD, 5 Alman ve 1 İngiliz bayraklı toplam 71 yabancı bayraklı yat var.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle