Hoşgeldiniz  

Ali Gürbüz Kırkpınar’a hazır

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ali Gürbüz Kırkpınar’a hazır

MURATPAŞA Belediyesi pehlivanı Ali Gürbüz ve Muratpaşa adına farklı boylarda er meydanına çıkacak 30 güreşçi, cuma günü başlayacak 655’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kamp sürecini tamamlayarak Edirne’ye geçti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Edirne’de pehlivanları yalnız bırakmayacak.

Edirne’de 22 Temmuz Cuma günü 655’incisi gerçekleştirilecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkacak Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü pehlivanı Ali Gürbüz kamp sürecini tamamladı. Başpehlivanın 24 Temmuz pazar günü Sarayiçi Güreş Sahası’nda yapılacak final güreşiyle belli olacağı Kırkpınar’ın en güçlü adaylarından Ali Gürbüz, kamp döneminde Korkuteli ve babası Recep Gürbüz’ün adını taşıyan Muratpaşa Belediyesi Recep Gürbüz Eğitim Merkezi ve Spor Salonu’nda günde çift antrenman yaptı.

UYSAL PEHLİVANLARLA BİRLİKTE

Kampın tamamlanmasının ardından Gürbüz ve Muratpaşa Belediyesi’nin Kırpınar Yağlı Güreşleri’nin farklı boylarında er meydanına çıkacak 30 pehlivanı Edirne’ye gitti. Muratpaşa pehlivanlarına destek olmak için Belediye Başkanı Ümit Uysal ve güreşler süresince Edirne’de olacak. Pehlivanları Edirne’ye uğurlayan Başkan Uysal, başarılar diledi.

ALTIN KEMER’LE ANTALYA’YA DÖNECEĞİM

İyi bir kamp süreci geçirdiğini belirten Gürbüz, Kırkpınar’da daha önce de altın kemere uzandığını belirterek, “Altın kemerin ebedi sahibi olmak için çalışıyorum. Hedefimize varmak için kararlı ve en iyi şekilde hazırlandım. İnşallah altın kemeri boynuma takıp Antalya’ya geleceğim. Bana güvenenlerin, başta Belediye Başkanımız Ümit Uysal olmak üzere, güvenlerini boşa çıkarmamak için çalışıyorum” diye konuştu.

KIRKPINAR YOLUNDA 5 BAŞPEHLİVANLIK

Ali Gürbüz, Kırkpınar yolunda 15 Mayıs’ta Bursa Nilüfer Belediyesi 54’üncü Çalı Yağlı Güreşleri, 19 Mayıs’ta Kırklareli Büyükmandıra Belediyesi 91’inci Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri’nde, 22 Mayıs’ta Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, 29 Mayıs’ta Beylikdüzü Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde ve 4 Haziran’da Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi 52’nci Kiraz Festivali güreşlerinde başpehlivan oldu.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU KIRKPINAR’DA

Kırkpınar er meydanında, ISF Gymnasiade 2016 Okul Sporları Olimpiyatları güreş müsabakalarında 120 kiloda gümüş madalya kazanan Muratpaşa Belediye Spor Kulübü güreşçisi Oğuzhan Şimşek de boy gösterecek. Şimşek, Kırpınar’da küçük orta küçük boyda altın madalya için güreşecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle