Hoşgeldiniz  

Ali Gürbüz: Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak

Semih Köken | 26 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Ali Gürbüz: Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak

ANTALYA’daki Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi 30 yaşındaki Ali Gürbüz, “Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak. Bunu daha önce başarmıştım. Ama bazı olaylar oldu altın kemer elimden alındı. En büyük hedefim tekrar altın kemerin ebedi sahibi olup ondan sonra da güreş hayatımı altın kemerli başpehlivan olarak noktalamak” dedi.

Kemer’de kamp yapan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün yağlı güreş takımı ilçe merkezinde Ahmet Erkal Spor Tesisi’nde idmanlarını sürdürdü. 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki üst üste kazandığı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin ‘Ebedi sahibi’ olan ancak doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl güreşten yasaklanma cezası alan Ali Gürbüz de üyesi olduğu Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’yle antrenmanlarına devam etti. Cezasını 23 Şubat 2016 tarihinde tamamlayıp tekrar er meydanına dönen Ali Gürbüz, 10- 16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 656’ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne hazırlanıyor.

“ALTIN KEMERİN YİNE ADAYIYIM”

Ali Gürbüz, Kırkpınar’da altın kemerin yeniden ‘Ebedi sahibi’ olmak istediğini söyledi. Gürbüz, şunları söyledi:

“Ekip olarak kış dönemini çok iyi geçirdik. Sezona da çok iyi bir başlangıç yapacaktık ama talihsiz bir sakatlık oldu. O sakatlığı atlattım daha sonra başka bir sağlık sorunum nüksetti. Bir türlü istediğim güreşleri de yapamadım ama araya Ramazan girdi, bir kamp dönemi oldu. Tedavilerimi de oldum. Sağlığıma kavuştum. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Kırkpınar’a da az kaldı. Hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah yine altın kemerin adayıyım. Altın kemeri Antalya’mıza, Muratpaşa Belediye’mize getirmek için elimizden geleni yapacağız.”

“BU SPOR BİZE ATADAN MİRAS”

Yağlı güreşin kendisine ata ve dededen gelen bir miras olduğunu vurgulayan Ali Gürbüz, “Dedem de Kırkpınar’da başpehlivan 3’üncülüğü yaşamış, başta güreşmiş milli bir güreşçiydi. Babam Recep Gürbüz, zaten biliyorsunuz Kırkpınar’da başpehlivan olmuş, altın kemer takmış birisiydi. Biz üç nesil bu sahalarda mücadele ettik. Hedefim inşallah ben de altın kemeri tekrar alıp bu mücadeleyi güzel bir şekilde ileride noktalamak. Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak. Bunu daha önce başarmıştım ama bazı olaylar oldu. Altın kemer geri alındı elimden. En büyük hedefim tekrar altın kemerin ebedi sahibi olup ondan sonra da güreş hayatımı altın kemerli başpehlivan olarak noktalamak” diye konuştu.

“GÜREŞE HİZMET EDECEĞİM”

Gürbüz, emekliye ayrıldıktan sonra güreşe hizmet etmeye devam etmek istediğini anlatırken, “Yeğenlerim var belki onların arkasından koşturur, onları başpehlivan yapmak için uğraşırım. Veya başka yöneticilik olabilir ya da başka dallarda yine yağlı güreşe ve güreşe hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

YEĞENLERİNİ HAZIRLIYOR

Kendisini idol olarak gören dayısının çocukları 14 yaşındaki ikizler İlker ve Rıza Durmuş’u da takip ettiğini anlatan Gürbüz, “Yeğenlerim geçen sene ilk defa Kırkpınar’a gitti. Bu sene inşallah ilk madalyalarıyla dönecekler. Bunlar ilk doğduklarından benim elimde büyüdü. Bunları çocukluktan beri güreştiriyorum zaten ikiz olduklarından antrenman sıkıntısı da çekmiyorlar. Evde devamlı güreşerek büyüdüler” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle