Hoşgeldiniz  

Alanya’nın iki yakasını birleştiren Ak Köprü hizmete açıldı

Semih Köken | 18 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Alanya’ya en iyisi yakışır

 

Alanya’da Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği, Dim Barajı’nin iki yakasını bir araya getiren ve 12 mahalleye ulaşımı sağlayan Ak Köprü törenle hizmete açıldı. Alanya’da çok önemli projelere imza attıklarını söyleyen Başkan Türel, “Alanya’ya en çağdaş toptancı hal yakışır. En çağdaş katı atık çevrim tesisi, çöpten elektrik üretmek yakışır. En çağdaş çevre yolları, kavşaklar, Ak Köprüler yakışır” dedi.

 

Ak Köprü açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük coşkunun yaşandığı açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve ekibi Alanya’nın tüm mahallelerinde her gün yeni bir projeyi ya tamamlıyor ya temelini atıyor. Alanya Ankara’dan gelen hizmetler bakımından da çok şanslı. Alanya’ ya çevre yolu, katlı kavşak yapıyoruz. Üniversitemiz büyüyor. Antalya’dan tıp fakültesini Alanya’ya getireceğiz. Diş fakültesi açıyoruz. Alanya’ya her şeyin en iyisi yakışır” dedi. Ülke gündemini de değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin geleceğinin garantisi. Bu sistemin kişilerle ilgisi yok. Bugün Türkiye’de, Dünya’da Erdoğan’dan güçlü kimse var mı?” diye konuştu.

10 MİLYONA MAL OLDU

Antalya’da, Alanya’dan Kaş’a, Gazipaşa’dan Demre’ye kadar her noktada hizmet yağmuru yaşandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu hizmetleri Büyükşehir Yasası sayesinde yapabildiklerinin altını çizerek, “Bugün Gazipaşa’da temelini attığımız içme suyu projesinin KDV dahil bedeli 14 milyon TL. Protokolünü imzaladığımız Alanyaspor Tesisleri, henüz uygulama projeleri çıkmadı ama 40 ila 50 milyon TL arasında olacak. Bundan önce Alanya Toptancı Hali’nin temelini attık, 90 milyon TL’ydi. Açılışını yapacağımız köprünün maliyeti 10 milyon TL. Geçmişte İl Özel İdaresi Antalya’da merkezin dışındaki 539 köyümüze hizmet götürüyorken toplam yatırım bütçesi sadece 10 milyon TL idi. Bugün şükürler olsun, biz sadece Ak Köprü için Antalya’nın bütün köylerine ayrılan bir bütçeyi harcayabiliyoruz. Eğer bu yasayı çıkaramasaydık belki Ak Köprü için daha çok bekliyor olacaktık” diye konuştu.

AK KÖPRÜ’NÜN HİKAYESİ

Ak Köprü’nün hikayesinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Türel şunları anlattı: “Siyasi hayatımda Ak Köprü farklı bir önem taşıyor. Milletvekiliydim, 12 muhtarımız geldi dediler ki ‘Dim Çayı’nın 2 yakasını birbirine bağlamamız lazım.’ Biz tabii bu köprüleri yapıyorken esas amacımız vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurmak. Arkasından gazeteci dostum, sevgili meslektaşım Servet Sipahi geldi bir Alanya ziyaretinde. ‘Başkan bu Ak Köprü meselesini çözmemiz lazım’ dedi. Tabii o zaman milletvekiliydim. Mahalli idarelerin çözmesi gereken bir mesele. Antalya’nın belediye başkan adayı o zaman belli değil. Onlara söz verdim. Ben aday olsam da olmasan da bizim partimizden kim aday olursa olsun siz merak etmeyin, AK Partili bir belediye başkanı seçilirse ben size söz veriyorum, bu Ak Köprü’yü yapacağız dedim. Ben adını da çok sevdim zaten bu köprünün dedim. Nasip oldu belediye başkanlığına sizlerin duaları destekleri ile seçildik. Ve ilk ziyaretimizde Ak Köprü’yü yapacağımızı bir kez daha teyit ettik ve birkaç ay içerisinde temelini attık. Benim için büyük bir onur vesilesi.”

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NA EVET DEMESEYDİK BU HİZMETLER OLMAZDI

Büyükşehir Yasası’nı Meclis’e getirmek istediklerinde birilerinin hayır dediğini hatırlatan Türel, “Sonra yetmedi hayır diyenlerin Büyükşehir adayı, ‘Ta Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gidermiş’ dedi. Aday seçilse ben demiştim zaten deyip sırtını dönüp gidecekti. Biz ne dedik, hizmetin en kralı gelecek dedik. İşte seçildik, hizmetin en kralı çalışınca geliyor. O zaman onlar Ak Köprü’ye de hayır dediler, bazen söylüyorum, hayatları hayırla geçmiş. Her şey evetle başlıyor. Eğer biz Büyükşehir Yasası’na evet demeseydik Alanya Ak Köprü projesine evet demeseydik bugün bu hizmetleri milletimizin emrine amade edemezdik” dedi.

HİZMETLER BİRLİK BERABERLİKLE OLUYOR

Alanya’da çok önemli projelere imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini kaydeden Türel “Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları hızla devam ediyor. İki kavşağın bedeli 50 milyon TL. Projelerini Büyükşehir olarak biz yaptık ve Kargıcak’a kadar çevre yolu; 14 kilometre ve 200 milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu hizmetler birlikle beraberlikle yapılıyor. Başta Sayın Bakanımızın takım kaptanlığında milletvekillerimizin destekleri ama Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın Antalya’ya özel ilgisi ve tüm kurum ve kuruluşlarla el ele vermek suretiyle yaptık. Karayollarının yapacağı bir kavşağın projesi bizim işimiz değil demedik. Hemen elimizi taşın altına koyduk, projeyi de yaptık imarla ilgili gerekli tedbiri de sağladık. Ne mutlu ki bu elbirliğinin sonucu Alanyamıza hizmet olarak geliyor” diye konuştu.

HASTA KONUK EVİ

Türel, sözlerine şöyle devam etti: “Alanya’mıza 30 dönümlük bir kent parkı kazandıracağız. Alanya’mızda hasta yakınları için bir tesis yapacağız. Artık hastaneye gelen hasta yakınlarımız hastane bahçesinde bankların üstünde uyumayacak. Onlara çok güzel bir konuk evi yapıyoruz. İhalesi ile ilgili ön izni dün imzaladım. Artık Alanya dünyanın en güzel tatil şehri diyorsak, destinasyonu diyorsak Alanya’ya şimdi dünyadaki en modern, en çağdaş tesisler yapıldığı için. Ve işte bunun en güzel örneğini katı atık çevrim tesisinde sağlayacağız. Çöpümüzden elektrik üreteceğiz. Avrupa’da çöp altındır. Şimdi Alanya’da da bu yapılıyor. Alanya’ya bu yakışır. Alanya’ya en çağdaş toptancı hal yakışır. En çağdaş katı atık çevrim tesisi, çöpten elektrik üretmek yakışır. En çağdaş çevre yolları yakışır. Kavşaklar yakışır. Ak Köprüler yakışır.”

İSTİKRAR BOZULDU HİZMET DURDU

“İstikrar, Türkiye’nin 14 senedeki önlenemez yükselişinin, kalkınma hamlesinin başarılı tılsımlı sözcüğüdür” diyen Başkan Türel, “Antalya’da 2009 senesinde istikrar bozuldu. Antalya’da yaşayanları, istikrar bozulunca ne olduğunu gördünüz. Biz 2004-2009 arasında 11 kavşak yaptık. Ama istikrar bozuldu 2009-2014 arasında bir tek kavşak yapılamadı. Kavşağı bırakın, ağaç bile dikilmedi desek yeridir” dedi.

PRANGALAR ÇÖZÜLECEK

Referanduma da değinen Türel, şunları ifade etti: “Türkiye ayağındaki yüklerden kurtulacak. Ayağındaki prangalar çözülecek. Sayın Bakanımız Hollanda’ya gitmeye kalktı. Büyük bir nezaketsizlikle ve terbiyesizlikle izin vermediler. Ama evelallah öyle bir yiğit bakanımız var ki, bu işlerden yılmıyor. Gereken cevapları hepimizin adına verdi. Hızlarını alamadılar, kendi devlet televizyonlarında Almanya’da ‘hayır’ kampanyası başlattılar. Bir baktık bir Hollanda gazetesinde Türkçe başlık oylarınızı ‘hayır’ için kullanın. Siz kimsiniz, benim vatandaşım ‘hayır’ mı diyecek, ‘evet’ mi diyecek. Çekin vatandaşımızın üstünden elinizi. Siz senelerce Türkiye’ye karışıp idare etmek istemişsiniz. Yok artık öyle Türkiye, işte böyle aslan gibi bakanlar var. Aslan gibi Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız var. Batı’dan benim milletimin özgür iradesine el uzatmaya çalışanlara karşılık doğudan Kandil’den, de hayır sesleri geliyor. Teröristler hayır diyorlar. Niye Kandil başlarına geçecek. Buna hiç şüphe yok.”

MİLLET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Herkesin görüşüne saygılı olduklarını belirten Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: “Sakın ola ki yanlış anlaşılmasın. Hayır oyu verecekler teröristtir falan sakın ha demiyoruz. Ama bir şeyi söylüyoruz teröristler hayır diyor orada onu söylüyoruz. Onlarla aynı safta durmak onlarla aynı tarafta durmak milliyetçiliğe, ülkücülüğe, vatanperverliğe, bu milleti sevmeye nasıl yakışır, bunu anlamak mümkün değil. Biz bu millet için çalışıyoruz. Biz bu memleket için çalışıyoruz. Ziya Paşa’nın ne güzel sözü var; ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Eser işte bu. Bu eserin sahibi sizlersiniz. Bu eserin sahibi buradaki bütün Alanyalı hemşerilerimdir. Onlar eğer olmasaydı 30 Mart 2014’te Menderes Türel’e evet demeselerdi, hala bu köprü belki yapılmıyor olacaktı. O yüzden her şey bir evetle başlıyor diyoruz.”

MEMLEKET MESELESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah’ın izni ile sizlerin duaları, destekleri ile Türkiye 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında eğer dünyanın 10. büyük devleti Avrupa’nın 3. büyük devleti olacaksa, işte önemli virajlardan bir tanesi 16 Nisan’dır. Bir siyasi tercihte bulunmuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, ana muhalefet lideri, Milliyetçi Hareket Partisi, bütün siyasi liderler 17 Nisan sabahında görevlerinde. Hükümet yönetiminin seçilmesi ile ilgili bir oylama yapacağız. Ve işte bizi bu oylama inşallah evet’lerle birlikte dünyanın 10. büyük devleti olma yoluna taşıyacak. Bugün için bir sorun yok. Bugün güçlü bir liderimiz var. Ama mesele gelecek meselesi. Mesele memleket meselesi.”

Ak Köprü’nün açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Çavuşoğlu, Başkan Türel ve milletvekilleri Ak Köprü üzerinden yürüyerek karşı tarafa geçti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle