Hoşgeldiniz  

Alanya’da teröre tepki yürüyüşü

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Gündem A- A+

Alanya İlçesi’nde, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle ‘teröre tepki’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüşü düzenlendi.

ASKERLİK ŞUBESİ’NDE ‘BİZİ TEKRAR ASKERE ALIN’ DİYE SESLENDİLER
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen ve 16 şehit verilen saldırıyı protesto etmek isteyen grup saat 19.30 sıralarında Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Yaklaşık 1500 kişilik grup meydanda bir süre terör örgütü PKK aleyhinde slogan attıktan sonra Atatürk Caddesi’nden yürüyüşe geçti. Buradan Alanya Askerlik Şubesi’ne gelen grup nüfus cüzdanlarını çıkararak “Bizi tekrar askere alın” diye şube yetkililerine seslendi. Şube önünde bir süre oturma eylemi yapan kalabalığın içerisinden seçilen temsilciler şubenin içerisine girerek yetkililerle konuştu. Konuşmanın ardından kalabalığa seslenen temsilciler, isteyenlerin askere tekrar alınmak için dilekçe ile başvurulabileceğini, bunun için mesai saatlerinde başvurmaları gerektiğini anlattı. Burada İstiklal Marşı ve şehitler için dua okunmasının ardından grup tekrar yürüyüşe geçti.

ŞEHİT POLİSİN EVİNE YÜRÜDÜLER
Askerlik şubesinin ardından 25 Metreli Yol’a çıkan grup, 3 Eylül’de Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy’un Kızlarpınarı Mahallesi’ndeki evine yürüdü. Yürüyüş sırasında tekbir getirip, slogan atanlara yoldaki araçlar da klakson çalarak eşlik etti. Taziye evine gelindiğinde şehit polisin akrabaları tarafından karşılanan grup aileye başsağlığı diledi. Gruptaki kadınlar ise taziye çadırına inen Şehit Polis Amiri İbrahim Halil Aksoy’un eşi Aysun Aksoy’a başsağlığı diledi. Taziye çadırına kucağında küçük oğlu Cengizhan ile gelen Aysun Aksoy gelenlere teşekkür etti. Taziye evini ziyaret eden grup buradan sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne gelerek yürüyüşü sonlandırdı. (DHA)

d086ec880e03af685a9e31aba46fd927

75e128934c0d1538b228cf1877d7ad28

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle