Hoşgeldiniz  

Alanya’da tarihi imza

Semih Köken | 17 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Alanya’da tarihi imza

Türel: “Çok heyecanlı ve gururluyuz”

Büyükşehir Belediyesi’nin Alanyaspor’a kazandıracağı yeni kamp ve spor tesisleriyle ilgili protokol törenle imzalandı. Antalyaspor Tesisleri’nde olduğu gibi Avrupa’nın en iyi tesislerinden birini de Alanyaspor için inşa edeceklerini belirten Başkan Türel, “Birkaç sene içerisinde bu tesisi Alanyasporumuza kazandırmaktan onur duyacağız. Sporda kalıcı başarı ancak tesisleşme ile olur. Çok heyecanlıyız, gururluyuz” dedi.

 

 

Alanyaspor Tesisleri’nde gerçekleşen protokol törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor teknik kadrosu, futbolcuları ve çok sayıda Alanyaspor taraftarı katıldı.

6 SENE İFLAS EDEN BİR KULÜPTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, protokol töreninde yaptığı konuşmada 6 sene önce Alanyaspor’un iflas etmiş bir kulüp olduğunu hatırlatarak, “Bunlar hayal gibi projeler. 6 sene önce ikinci ligdeydi. 8 milyon TL’nin üzerinde tespit edilmiş borcu vardı, daha sonra başka borçlar da çıktı. Biz bir seferberlik ilan ettik. Borçların yüzde 90’ınını kapattı. Önce PTT Birinci Ligi’ne çıktı. Karakterli bir takım, fedakarca emek sarf etti. Ardından Süper Lig’e çıktık. Yani uçurumun kenarından çıktık. İnşallah ligde kalır. Gelecek senede inşallah Avrupa kupalarına gider. Bir Hollanda takımı çıkar. Onların da rengi portakal. Kim yener sahada görürüz” diye konuştu.

Antalya’ya iki kulübün fazla olduğu söylendiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Neden fazla olsun? Bu kadar güzel altyapının ve tesislerin olduğu yerde bırakın iki takım olsun” dedi.

TARİHİ GÜN

Alanya’da tarihi bir gün yaşandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Alanya’da gerçekten tarihi önemi olan ve en anlamlı imzalardan bir tanesini atmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Böylesine önemli bir günde Sayın Bakanımızın bizi yalnız bırakmayarak bizlerle beraber olması, buraya teşrif etmesi burada Alanyaspor camiası ile birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk vesilesi onur vesilesi” ifadesini kullandı.

ANTALYASPOR TESİSLERİNDEN DAHA İYİSİ

Sportif başarıların profesyonel bir futbol kulübü için son derece önemli olduğunu belirten Türel, şunları söyledi: “Futbolda skor elbette ki en önemli motivasyondur. Ama futbolun skorun dışında bir spor olduğunu da hatırladığımızda sporun tesis olmadan yapılabilmesi imkanını elbette mümkün göremeyiz. Ve bugün Süper Lig’de Alanyasporumuz var ise mutlaka Alanyasporumuza da Süper Lig’e yakışan bir tesis gerekir dedik, yola koyulduk. Sezon arasında Antalyaspor tesislerini açtık. O proje benim ilk görevimdeki belediye başkanlığımdan beri üzerinde çalıştığım bir projeydi. Ve biz o projeyle yola çıktığımızda bir iddia ortaya koymuştuk. Demiştik ki bu tesis Avrupa’nın en iyi tesisi olacak. Bakınız bugün uluslararası futbol camiası bile Avrupa’daki tesislerde bile böyle güzel bir kaliteyi bulamadığını söylüyor. İşte şimdi bunun aynısını hatta daha iyisini Alanya’ya, Alanyasporumuza yapacağız. Neden daha iyisi? Sonra yapılan her şey bir öncekinden daha iyi olur çünkü.”

BÜYÜKŞEHİR YASASI SAYESİNDE

Yeni Büyükşehir Yasası ile bu tesisleri yapabilmek imkanına kavuştuklarına dikkat çeken Türel şöyle konuştu: “Şimdi artık Alanyamıza daha kuvvetli, daha güçlü, daha başarılı bir hizmet imkanını buluyoruz. Eğer Büyükşehir bugün Alanya’da hizmet imkanı bulamasaydı; Alanyaspor belki çok seneler daha bu tesisi bekliyor olabilirdi. Tabi biz buralarda Büyükşehir hizmet imkanı ile çok daha güçlü bir hizmet, bir proje ortaya koyalım dediğimizde bu yasayı meclise getirdiğimizde klasik her zamanki hayır cevaplarıyla o zaman da karşılaşmıştık. Ama her şey bir evetle başlıyor. O zaman Büyükşehir yasasına meclisimiz evet dedi. Cumhurbaşkanımız evet dedi ve şimdi biz Alanyasporumuza tesis kazandırılması noktasında bir evet’le protokol imzalıyoruz. Birkaç sene içerisinde bu tesisi Alanyasporumuza kazandırmaktan onur duyacağız. Sporda kalıcı başarı ancak tesisleşme ile olur. İşte o yüzden bugün çok heyecanlıyız, gururluyuz.”

ALANYASPOR’UN GELECEĞİNE ATILAN İMZA

“Bugün attığımız imza Alanyasporun geleceğine atılmış bir imzadır” diyen Türel konuşmasına şöyle devam etti: “Bu protokol imzalamadan biz ön çalışmalarına başlamıştık. Bu ön proje detaylarını geliştikçe sizlerle paylaşacağız. Proje aşamasını başkanımızla birlikte yürütüyoruz. Bu alanın meradan hazine alanına dönüşümü ile ilgili bir süreç vardı. Süreç birazda uzuyordu. Biz St. Petersburg’daydık Sayın Dışişleri Bakanımızla birlikte. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya Devlet Başkanı ile ikili görüşmesi devam ediyorken, toplantı salonunun bahçesinde Tarım Bakanımız da oradaydı. Sayın Faruk Çelik. Sayın Dışişleri Bakanımızla birlikte Faruk Çelik’e rica ettik. Sayın Dışişleri Bakanımız futbol tabiri ile Sayın Tarım Bakanı’na öyle güzel bir markaj yaptı ki, Bakan Bey artık daha fazla bu işi uzatmaya gerek yok dedi. St. Petersburg’daki bahçesinden Alanyasporla ilgili arazi için mera dönüşümü noktasında talimatı bizzat Rusya’dan verdi. Rusya’da, Rusya’nın bir şehrinde bir taraftan devlet zirvesi yapılıyorken, bir taraftan, biz Alanyamızı, Alanyasporumuzu unutmuyoruz. Sayın Bakanımız sağ olsun her meselemize büyük bir destek veriyor. Ve bu meseleleri işte ancak böyle çözebiliyoruz. Alanyamız gerçekten şanslı bir dönem yaşıyor. Sayın Bakanımızın kaptanlığında sizlerin gayretleriyle bu hizmetler yapılabilir hale geliyor. Ne mutlu Antalya’ya ne mutlu Alanya’ya.”

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu da tarihi bir imza atacaklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’in Alanyaspora tesis yapma sözünü gerçekleştirmek üzere protokol imzalıyoruz. Antalyaspor’umuza tesis yapıldı. Bir benzeri de Alanya’mıza yapılacak inşallah. Alanya olarak Menderes Türel başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Alanyasporumuza verdiği her sözü yerine getiriyor. Alanya’mıza Antalya’mıza hayırlı uğurlu olur. Alanyasporumuz bu sene ligde kalma mücadelesi veriyor. İnşallah onu da başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, protokolü birlikte imzaladı.

ALANYASPOR’A YAKIŞACAK TESİS

Mahmutlar bölgesinde 123 bin metrekarelik bir alana yapılacak tesiste konaklama ve yönetim binaları, tenis kortu, 3 çim antrenman sahası, bir tribünlü saha ve spor salonu yer alacak. Yönetim binasında idari ofislerin yanı sıra Alanyaspor Müzesi ve Alanyaspor Store da yer alacak. Konaklama binasında ise futbolcu ve teknik heyet yatak odalarının yanı sıra SPA, havuz, fitness salonu yer alacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle