Hoşgeldiniz  

Alanya Teleferik resmen açıldı

Semih Köken | 12 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Alanya Teleferik resmen açıldı

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde yapımı tamamlanan Alanya Teleferik’in resmi açılışı yapıldı.

Alanya’da yaklaşık 37 yıldır gündemde olan ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in gerçekleştirdiği Alanya Teleferik’in resmi açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, MHP genel başkan yardımcıları Mehmet Günal, Oktay Öztürk, Kaymakam Mustafa Harputlu, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurumlarının birim amirleri, muhtarlar, vatandaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yatırımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alanya Teleferik’i faaliyete geçirerek, Alanya Kalesi’nde tarihi ve doğal değerleri koruyacak alternatif bir ulaşım sistemi kurduklarını açıklayan Başkan Yücel, “Bu doğrultuda kaleye çıkışların çoğunun Alanya Teleferik ile gerçekleştirilmesini istiyoruz. UNESCO Dünya Mirası adayı olan Alanya Kalesi’ne tur otobüsleri ve büyük araçların çıkmasını belirli bir tarihten sonra yasaklayacağız. Böylelikle hem Alanya Kalesi’ni korumuş olacağız, hem de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girme yolunda önemli bir mesafe kaydedeceğiz” dedi.

Teleferiğin fiyatıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Yücel, “Alanya’ya böyle önemli misyonlarla hizmet veren Alanya Teleferik’in fiyatı ile ilgili günlerce yapılan eleştiriler, bizlere projenin büyüklüğü ve amacının anlaşılmadığını gösteriyor. Bu büyüklükte bir proje üretip hayata geçirdiysek, elbette fiyat hesabını da biliriz. Başkalarının facit (hesap makinesi) ile yaptığı hesabı biz, aklımızdan yaparız. Alanya Teleferik ile kaleye çıkan kişi başına alınan paranın 1 lirasını Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’na (ALTAV), 1 lirasını da şehrimizin gözbebeği Alanyaspor’a hibe edeceğiz. Bu kararın alınmasında Sayın Kaymakamımızın çok önemli katkıları var. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan proje kapsamında teleferiğin zirve durağına yerleştirilen ahşap yürüyüş yollarıyla iç kale ve diğer bölgelere ulaşılabileceğini söyleyen Başkan Yücel, “Yürümekte zorlanan vatandaşımız için, İçkale ve Süleymaniye Cami arasında ulaşımı sağlayacak ilk etapta 4 adet 14 kişilik büyük golf araçları (shatter) ile hizmet vereceğiz. Alanya Kalesi’nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında çalışan Alanya Teleferiğimiz şehit yakınları ve gazilere ücretsiz olacak. Teleferik, 20 kişiden fazla gruplar, öğrenciler ve 65 yaş üstü vatandaşımıza da yüzde 50 indirimli.”

Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, Alanya Teleferik’in Türkiye ve yurtdışında yaptıkları 58’inci proje ve Türkiye’nin en güzel teleferiği olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, “Alanya Belediyesi’nin borçlanmadan kendi kaynaklarıyla üretken belediyecilik anlayışıyla bu hizmetleri yapabilmesi çok önemli. Selçuklunun başkenti Alanya’da bu hizmetlerin yapılaması bizi gururlandırdı” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya’nın Türkiye’nin misafir odası olduğunu söyledi. Sümer, “Turist Alanya’da ne gördüyse kendi memleketinde ülkemizi öyle tanıtıyor. O yüzden Alanyalı yöneticilere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Alanya’nın hizmet aşkıyla yanan, Alanya sevdalısı bir MHP’li belediye başkanı var. Alanya’nın 37 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Bu hayali yaşatarak Belediye Başkanı Yücel’in eline geçinceye kadar bu hayali koruyan geçmiş tüm belediye başkanlarına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İlçe Müftü Mustafa Topal’ın yaptığı duayla Alanya Teleferik’in resmi açılışı gerçekleştirildi.

İLÇENİN EN BÜYÜK PROJESİ

Toplam 900 metre hat uzunluğuna sahip, 17 kabinle hizmet verecek teleferik, saatte 1130 kişi taşıyacak. Kısa vadede 500 bin, uzun vadede ise yılda yaklaşık 1 milyon kişi taşınması hedefleniyor. Yaklaşık 37 yıl önce Alanya’nın gündemine gelen teleferik, 9 milyon Euro maliyetle yapılırken, dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra plajlarının üzerinden Alanya Kalesi’ne tırmanan teleferik, hem şehrin dokusunu hem de ilçe merkezinde bulunan tüm tarihi dokuyu tek seferde ziyaretçilerinin seyrine sunacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle