Hoşgeldiniz  

Aktarma, hatlar birleştirilerek kaldırılacak

SEMİH KÖKEN | 08 Ağustos 2014 | Gündem A- A+

Belediye Başkanı Türel, Antalya’da seçimden önce verilen her sözü birer birer yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Aktarmalı ulaşım tarih olacak aktarmasız ulaşım gelecek diye billboardları süslemiştik. Antalya’nın en uzak en ücra köşelerinden hastanelere, otogara ve hatta Konyaaltı ve Lara gibi sahil bandına artık vatandaşlarımız bindikleri tek araçla ulaşabilir hale gelecek” diye konuştu.

Bazı noktalarda teknik imkansızlıklar nedeniyle tek araç aktarmayı öngördüklerini kaydeden Türel, bunun da toplam ulaşım hatları içinde ancak yüzde 20 düzeyinde kalacağını söyledi. Aktarmasız ulaşım için yeni hat düzenlemelerinin gelecek hafta UKOME’de gündeme geleceğini kaydeden Başkan Türel, “Bu günlerde arkadaşlarımız ilgili odalarla son rötuşları yapıyor. Pazartesi günü 3.5 saatlik bir sunum yaptı arkadaşlarım. Üzerinde ben de kanaatlerimi paylaştım. Aktarmalı ulaşım Antalya’da tarih oluyor demiştik, tarih oluyor” diye konuştu.

HATLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

Başkan Türel, yeni düzenlemede hatların kaldırılmadığını, birleştirildiğini kaydetti. Menderes Türel, eski belediye başkanı Mustafa Akaydın döneminde, 20 Ağustos 2011 günü yapılan köklü değişimde kentte kargaşa yaşandığının hatırlatılması üzerine mevcut hatlar içinde kaldırılan bulunmadığını, sadece güzergahlara ilişkin düzenleme yapıldığını kaydetti. Türel, “Örnek vermek gerekirse iki hat bir noktaya kadar gelmiş, ama arası boş bırakılmış. Şimdi bu gideriliyor” dedi.

Son 4 ay içinde 25 ayrı güzergahta hat ve tarife değişikliği gerçekleştirildi. Konyaaltı’na çalışan hatlarda ağırlıkta olduğu yeni düzenlemede KC34, KC61 numaralı hatlar Konyaaltı sahil yolundan çekildi. Bununla birlikte Antalya toplu ulaşım sisteminde gövde hat olarak anılan ana güzergahlara UC32 ve VT72 numaralı toplu taşıma araçları dahil edildi. UC32’nin Meltem, Soğuksu, Sigorta olan hattı Meltem, 100. Yıl, Güllük, Kale Kapısı olarak değiştirildi. Böylece Uncalı, Siteler mahallelerine çalışan UC11 numaralı otobüsler gibi yeni bir gövde hat yaratıldı. Gaziler – Atatürk Devlet Hastanesi arasında çalışan VT72’nin de yine bu çerçevede 100. Yıl’dan girip çıkması sağlanarak, Varsak – Fakülte arasında çalışan VF01 hattı gibi yeni bir hat ortaya çıktı. Ayrıca LC70 hattının da Güzeloba Depolama Merkezi’nde başlayan ve burada biten güzergahı Gürsü depolamasına alınarak, kenti Lara’dan Konyaaltı’na kat eden yeni bir hat yapıldı.

Antalya’da Ağustos 2011’de başlayan toplu ulaşımda aktarma sistemine göre toplu ulaşım hatları gövde, ana, besleme ve yerel hat havuzları olarak 4’e ayrıldı. İlk aylarında 2, hatta 3 aktarma üzerinden işleyen sistem, zamanla değişikliklere uğradı. 45 dakika içinde aktarmaların ücretsiz olduğu sistemde, aktarmalar azaldıkça süre 1 saate çıktı ve aktarma için ücret tarifesi belirlendi. Sadece toplu ulaşım kartı sahiplerinin yararlanabildiği aktarma sistemini kullanan yolcular, yerel hatları kullanmadığı takdirde, tek yöne ulaşım için ortalama 2 TL ödüyor. Kartlı binişlerde 1.80 TL olan ulaşım ücretine aktarma yapıldığı takdirde 20 kuruş daha ekleniyor

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle