Hoşgeldiniz  

Akdeniz Üniversitesi’ndeki Uludere anmasına polis müdahalesi

Semih Köken | 29 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

(DHA) – AKDENİZ Üniversitesi’nde (AÜ) 4 yıl önce Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde düzenenlenen hava operasyonunda yaşamlarını yitiren 34 köylüyü anmak için düzenlenen eyleme polis müdahale etti. 8 kişi gözaltına alınırken, arbedede 2 polis de yaralandı.

AÜ’de Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü’nde 4 yıl önce düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 köylü için düzenlenen eylemde karşıt görüşlü öğrenciler karşı karşıya geldi. Öğle saatlerinde kampüs içersindeki Gözlem Evi önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, yaşamını yitiren 34 kişiyi anmak için Türkçe ve Kürtçe sloganlarla Hukuk Fakültesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grubun önü yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından kesildi.

Görüşmelerden sonuç çıkmayınca dağılmamakta ısrar eden gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler polisin müdahalesine taşlarla karşılık verdi. Çıkan olaylarda 8 kişi gözaltına alındı, 2 polis de yaralandı.

Polisin müdahalesi sırasında Yakut Çarşısı önünde toplanan Ülkücü grup sloganlarla eylemcileri protesto etti. Olayların yatışmasının ardından Ülkücü gruplar kampüs içindeki Olbia Çarşısı’nda yemin ederek üniversiteden ayrıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle