Hoşgeldiniz  

Akdeniz Üniversitesi ve Manavgat Belediyesi protokol imzalandı

Semih Köken | 21 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi ve Manavgat Belediyesi protokol imzalandı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ile Manavgat Belediyesi arasında, ‘Barış’ Temalı Taş Heykel Sempozyumu yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

AÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik ve Aydın Öz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Heykel Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç ile araştırma görevlisi Ferit Yazıcı katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, “26 Eylül-14 Ekim 2016 tarihinde düzenleyeceğimiz sempozyumun uluslararası düzeyde ve gerektiği şekilde düzenlenip sunumun profesyonel şekilde tamamlanması için üniversite olarak öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile gereken desteği sağlayacağız” dedi.

Antalya’nın marka şehir haline gelmesi için üniversite-kent işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Erol Gürpınar, “Üniversite ve kent işbirliği öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Üniversite olarak başta valilik, belediyeler, kaymakamlıklar olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içindeyiz. İşbirliğimizi pekiştirmek adına pek çok kamu kurumu ile protokol imzaladık. Önümüzdeki dönemde de şehrimize artı değer katacak tüm projeler için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Doğal, tarihsel ve kültürel güzellikleriyle çok özel bir yerleşim yeri olan Manavgat’ta farkındalığı yükseltmek ve Manavgat markasını yaratmaya sanat aracılığıyla katkı vermek amacıyla II. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nu düzenlediklerini kaydeden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise sempozyumu uluslararası bir festivale dönüştürmek hedefinde olduklarını belirtti.

‘Barış’ temasıyla düzenleyecekleri sempozyuma yurt dışından ve yurt içinden katılan sanatçıların temaya uygun birçok eser sunacağını vurgulayan Başkan Sözen, sempozyumun Antalya’nın ve Manavgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle