Hoşgeldiniz  

Akdeniz Üniversitesi en iyi 1000 arasında

Semih Köken | 11 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi en iyi 1000 arasında

 MERKEZİ İngiltere’deki olan ve 14 yıldır dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan Times Higher Eduation’ın ‘Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2018′ raporuna Akdeniz Üniversitesi 801’inci sıradan girdi.

Times Higher Eduation, 77 ülkede yaptığı değerlendirme sonunda dünyanın en iyi 1000 üniversitesini belirledi. Öğretim, araştırma, alıntılar, uluslararası görünüm ve endüstri geliri kriterlerine göre yapılan seçimde, Akdeniz Üniversitesi ilk kez sıralamaya girdi. Türkiye’den 16 üniversitenin yer aldığı Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2018’ raporuna Akdeniz Üniversitesi 801’inci sıradan girdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Listede 16 Türk üniversitesi bulunuyor. Akdeniz Üniversitesi de tarihinde ilk kez eğitim camiası için büyük öneme sahip Dünya Üniversiteleri Sıralaması raporunda yer almayı başardı. Bu üniversitemiz için önemli bir başarı. Genel olarak Türk üniversiteleri arasında gerilemenin yaşandığı raporda yer almak memnuniyet verici” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nin son yıllarda birçok farklı kuruluş tarafından yapılan başarı sıralamalarında üst sıralarda yer aldığını söyleyen Rektör Ünal, üniversitenin eğitim alanındaki bu yükselişinin artarak devam edeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

MERKEZI INGILTERE'DEKI OLAN VE 14 YILDIR DUNYANIN EN IYI UNIVERSITELERINI SIRALAYAN TIMES HIGHER EDUATION'IN 'DUNYA UNIVERSITELERI SIRALAMASI 2018' RAPORUNA AKDENIZ UNIVERSITESI 801'INCI SIRADAN GIRDI. AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. MUSTAFA UNAL KONUYLA ILGILI ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle