Hoşgeldiniz  

Ak Partinin Belediye Birliği Zaferi

SEMİH KÖKEN | 29 Mayıs 2014 | Gündem, Siyaset A- A+

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 58 oyla Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.

 Akdeniz Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı, Konyaaltı İlçesi’ndeki bir otelde yapıldı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2009 yılından itibaren yürüttüğü birlik başkanlığı görevi süresince beraberliği sağlamak için çalışmalar yaptığını ifade etti. Projelerde siyaset gözetmeden Akdeniz Belediyeler Birliği’ne yakışır çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatan Böcek, birlik başkanlığı için yeniden aday olmadığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 1978 yılında kurulan birliğin dönem dönem farklı belediye başkanı ve yönetimiyle bölgedeki illerde yerel yönetimlerin sorunları konusunda önemli çalışmalar yaptığını aktardı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin bölge belediyelerinin sorunlarının tartışılmasında önemli bir merkez üssü olduğunu ve çözümü için gerekli çalışmaları yaptığını anlatan Türel, Başkan Böcek’e görevi kendisinden devraldığını hatırlatarak, “Bu arada halef- selefiz başkan. Görevi benden devralmıştınız” dedi.

Daha sonra meclis divan kurulu başkanlığına Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, divan kurulu üyeliğine de Uluborlu Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Oğuz Bakır, Alanya Belediye Meclis Üyesi Müzeyyen Gökçen Nazifoğlu seçildi. Birlik başkanlığına aday olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise belediye bünyesindeki iş makinelerinin yaz aylarında kıyı bölgesinde tam faaliyet gösteremediğini belirterek, iş makinelerini birlik çatısında faaliyet gösteren yayla bölgesindeki belediyelere hizmet amaçlı göndermeyi planladığını anlattı.

Başkan Gül, 30 Mart seçimlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olan 14 ilçe belediyesinden sadece Kemer Belediyesi’nin bütçesini meclisten geçirdiğini kaydetti. Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına siyaset ya da milletvekilliği için aday olmadığını dile getiren Gül, Antalya bölgesine hizmet için meclis üyelerinden destek istediğini belirtti.

Birlik başkanlığının diğer adayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Akdeniz Belediyeler Birliği’nin uzun yıllar yasal sebeplerle sadece temsil makamı olarak görülmesi nedeniyle gerçek işlevini yürütemediğini anlattı. Yasal düzenlemelerle belediyelerin bölgesel düzeydeki sorunlarının çözümü konusunda birliklerin önemli rol oynadığını aktaran Tütüncü, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki süreçte bütün belediye başkanlarımızın sorunlarının üzerine yoğunlaşıldığı, bunun yerel ve merkezi idare sorumluluğuyla çözülmesi ve Akdeniz Bölgesi’ndeki halkımıza daha iyi hizmet vermek genel amacımız olacak. Önümüzdeki dönem birliğin en önemli amacı, nüfus bakımından küçük olan belediyelerde teknik ve bilgiye dayalı ihtiyaçları karşılamak amacıyla o bölgeye daha komplike hizmetin gitmesini sağlamak olacak.”

2009 yılından itibaren birlik başkanlığı yapan Muhittin Böcek’in aday olmadığı seçimde, Kemer Belediye Başkanı Gül ile Kepez Belediye Başkanı Tütüncü başkanlık için yarıştı. Seçimde, Antalya, Burdur Isparta ve Muğla’da birlik üyesi 44 belediyeden 116 üye oy kullanıldı. Oy sayımı sırasında aday Mustafa Gül’ün soyadının bazı oy pusulasında ‘Gün’ olarak yazılması nedeniyle geçersiz sayılması tartışmalara neden oldu. Hakan Tütüncü’ye oy kullanan üyenin kendi adını da pusulaya yazdığı, bir oy pusulasında da Menderes Türel adının yer aldığı görüldü.

Seçimde Hakan Tütüncü 58, Mustafa Gül 54 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı. Seçimin ardından Tütüncü, meclis iradesinin sandığa yansıdığını dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle