Hoşgeldiniz  

Ak Parti’den Başkan Gül’ün açıklamalarına tepki

Semih Köken | 05 Ağustos 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Ak Parti’den Başkan Gül’ün açıklamalarına tepki

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Halit Çilengir, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün 03.08.2016 da akşam yapılan mevlidin meydanda düzenlenmesine izin verilmediğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Halit Çilengir, ilçe binasında Kadın Kolları Başkanı Özlem Çakırgöz ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Bulut’un da katıldığı basın toplantısı düzenledi.
Halit Çilengir, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün dün akşam düzenlenen mevlit programında, mevlidin demokrasi nöbetinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenmesine izin verilmediğine yönelik sözleri nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını söyledi.
KEMER AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MUSAFA GÜL Ü AĞIR ELEŞTİRDİ
Kemer Ak Parti ilçe Başkanı Halit Çilengir in basın açıklaması yaptı.
Basın toplantısına gelen arkadaşları selamlayan Çilengir onlarla gündem hakkında bir süre konuştuktan sonra Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Mehmet Bulut AK Parti Kemer Kadın Kolları Başkanı Özlem Çakirgöz le birlikte basın açıklaması yaptı.
Çilengir “Malum bilindiği gibi 15 Temmuz akşamından itibaren Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla o gün bu gündür meydanları dolduruyoruz. Bu güne kadar Cumhuriyet meydanımızda bazen Mevlit-i Şerifler okuttuk bazen marşlar söyleyerek birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergiledik ve sergilemeye de devam ediyoruz.
Bunun yanın partili partisiz herkesle bu meydanlarda birlikte olduk. Ancak geçtiğimiz günlerde MHP den olaylı bir şekilde ihraç edilen Kemer Belediye Başkanın dün itibariyle yaptığı talihsiz açıklamalar üzerine basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk.
Vatan Millet Sakarya edebiyatı yaparak insanları etkilemeye çalışan bu insanın darbe gecesinden itibaren yaptıklarına şöyle bir sırasıyla hatırlayalım…
Olayın yani darbenin olduğu gece bizler önce partimize oradan da Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın emriyle Cumhuriyet Meydanına inerek Darbeye karşı dimdik nöbette durduk. Ne Kemer Belediye Başkanlığından nede siyasi bir parti başkanlarından hiç kimseyi meydanlarda görmedik.
Olayın ertesinde her fırsatta Millet Bayrak tan bahseden Sayın Gül ün Porto Ceneviz Kolunda Rakı Balık fotoğraflarını görmek siz gibi bizleride derinden üzmüş ve yaralamıştır.
Daha sonra olayın büyüklüğü ve vahamiyeti nin anlaşılmasının rağmen Kırkpınar yolunda İstanbul boğazında Türkücü arkadaşlarıyla poz vermenin mahiyetini siz değerli Kemer halkına bırakmak istiyorum.
Toplumda oluşan darbe infialinin ardından kendisinde bir eksiklik hisseden Sayın Gül ün Türkiye’de bir ilk yaparak Alkollü ortamda Diskoda demokrasi kutlaması adı altında şehitlerimize rağmen kutlama yapması bizleri olduğu kadar siz değerli Kemer’lileride üzmüştür.
Kemer Cumhuriyet meydanında Kuran tilaveti okunurken Korna, yüksek sesli müzik sesleriyle geçmesine ise siz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Dün yaşanan olaya gelince Cumhuriyet Meydanı Demokrasimizin nöbet meydanıdır, Alternatif bir meydan yoktur. Bunun dışında meydan üretmek abesle iştigal olup tamamen bir akıl tutulmasıdır.
Bu meydanlar ne bizim ne bir partinin nede bir kuruma aittir.
Biz bu meydanda 18 gündür nöbet tutmakta, Kuran –ı kerim okutmakta ve milletimizle birlik ve beraberlik içinde olmaktayız. Öyle ki bu meydana Mustafa Gül de gelip nöbetimiz katılmış bizimle birlikte kuran-ı Kerim dinlemiştir.

Bunları bildiği halde bu meydana baskın yapar gibi masa sandalye göndermesi ve ardından kimseyi bilgilendirmeden mesaj çekerek halkı yönlendirmesi tamamen hasma
ne bir tavırdır. Hele ki halkı etli kavurma daveti ise siyasi değil insani bir ayıptır.
Biz kimseye sandalye masanızı toplayın demedik Aksine gelin birlikte yapalım dedik.
Fakat her fırsatta kendisisini haklıymış gibi gösterip Vatandaşlar arasında kutuplaşmaya sevk eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül dür.
Ayrıca buradan sizlerin vesilesiyle kendilerine davet göndermek istiyorum. Biz hafta sonuna kadar her gün olduğu gibi demokrasi nöbetimize ve Mevlit-i şerifimize devam edeceğiz. Kendilerini böyle tahrik edici açıklamalar yapmak yerine Cumhuriyet meydanına bekliyoruz! Dedi.20160804_132249_1 20160804_132250_2 20160804_132250_3

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle