Hoşgeldiniz  

AK PARTİDE BAŞVURU SÜRESİ UZADI.. MİNTA SON DAKİKA ADAYI MI ?

SEMİH KÖKEN | 13 Kasım 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

AK PARTİDE BAŞVURU SÜRESİ UZADI.. MİNTA SON DAKİKA ADAYI MI ?

SÜPRİZ İSİM İSMAİL SELAMİ MİNTA MI ?

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Kemer’de aday adayları siyaset sahnesindeki yerlerini alıyor. Ak Parti’den Kemer Belediye Başkan adayı olacak isimler ise son günü bekledi ancak başvuru süresi 16 Kasım Cuma gününe uzatıldı. AK Parti’de sürpriz olarak ilk olarak aday adaylığı başvurusunda bulanan Avukat Tayyar Asiltürk’ün yanı sıra dün Halit Çilengir, Murat Canik, Rahman Şeker ve Halit Özdemir de başvuruda bulundu.

 

AK Parti’de, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için dün sona erecek belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularında süre uzatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

AK Parti’de adaylar Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak komisyonda belirlenecek. Aday belirleme sürecinde de AK Parti geçmiş seçimlere göre farklı bir yöntem izleyecek. Geçmiş dönemlerde adaylar mülakata alınıyordu. Bu kez dosyalar üzerinden ve parti kurmaylarının hazırladıkları raporlar üzerinden aday belirleme sürecine gidilecek. Mevcut AK Partili belediye başkanlarının görevleri boyunca yaptıkları hizmetler, vatandaşta karşılığı, verdiği vaatlerin ne kadarını gerçekleştirdiği tek tek Genel Merkez tarafından hazırlanan özel dosyalarında yer alacak. Bu sonuçlar il ve ilçe bazında yapılan anketler ve saha çalışmalarıyla birlikte değerlendirilecek.

Ak Parti’den Kemer Belediye Başkan aday adayı olmak için başvurularının başladığı 5 Kasım tarihinden bu yana başvuruda bulunan tek isim Avukat Tayyar Asiltürk olmuştu. Sürpriz isim olarak ön plana çıkan Asiltürk’ün ardından gözler diğer aday adaylarına çevrilmişti.

Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu yerel seçimlerde de aday enflasyonun yaşandığı Ak Parti’de çok sayıda isim başvurusunu son ana bıraktı. Rahatsızlığı gerekçesi ile Başkan İsmail Selami Minta’nın bulunmadığı ilçe binasında ilçe yönetim kurulu üyeleri aday adaylarını karşıladı. İlçe Başkanlığı’na, aday adaylığına başvuruları almak için vekalet eden isim ise Ergün Nizam oldu.

Kemer eski Belediye Başkanı Hasan Şeker, KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, Murat Canik, Rahman Şeker, Halit Özdemir gibi isimlerin ön plana çıktığı Ak Parti’de dün eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Halit Çilengir, Murat Canik, Rahman Şeker ve Halit Özdemir partiye giderek başvuru dosyalarını Ergün Nizam teslim etti.

Tayyar Asiltürk’ün yanı sıra eski Ak Parti Kemer İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Halit Çilengir de sürpriz isimler arasında yer aldı.

Halit Çilengir, Rahman Şeker ve Halit Özdemir’in aday adaylığı başvurusunda bulunmasın ardından gözler Kemer eski Belediye Başkanı Hasan Şeker ve KEMİAD Başkanı Özgür Kurga’ya çevrildi. Başvuru süresinin uzatılmasıyla Şeker ve Kurga’nın son gün olan 16 Kasım’da aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle