Hoşgeldiniz  

AK Parti Antalya Milletvekili Enç, Kemer’de

SEMİH KÖKEN | 27 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

AK Parti Antalya Milletvekili Enç, Kemer’de

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Turizm, 150 milyar dolarlık ihracathacmimizin beşte birini karşılıyor. Antalya‘nın 80 milyar dolarlık yatırım kapasitesi var.” dedi.

Enç, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan‘ı ziyaret ederek, ilçedeki turizm, Kuzdere Mahallesi Keçili mevkisinde İçme Suyu Barajı Projesi, doğalgaz ve yeni hükümet konağı konularını değerlendirdi.

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği’ni de (KEMİAD) ziyaret eden Enç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde çok farklı bir Türkiye‘nin olacağını, Türkiye‘de neredeyse her 10 yılda bir darbe yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Enç, darbe girişimin ardından herkesin hiçbir şey olmamış gibi işine döndüğünü, borsaların açık olduğunu kaydetti.

Fransa’da yaşanan patlama nedeniyle olağanüstü halin (OHAL) devam ettiğini anlatan Enç, şunları kaydetti:

Fransa hala toparlanamadı. Bunu terörle yaşamaya alışmak anlamında söylemiyorum. Türkiye‘yi takip ediyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye‘de. Bir taraftan Anayasa ile ilgili ilk iki maddedeki değişiklik kabul edildi. MHP ile ortak hazırlanan 21 maddelik teklif değişebilir. Mayıs-haziran ayları gibi Türkiye‘yi referandum bekliyor.”

Enç, Rusya ile yaşanan bazı sıkıntıların düzeltilmesinin en çok Kemer‘e yaradığını ifade ederek, Rusya ile yaşanan uçak krizinin en çok Kemer‘i etkilediğini anlattı.

2014’deki daralmanın, turizmdeki hareketleri kısıtladığını belirten Enç, “Bu yıl ne yazık ki daha kötü geçti. Turizm, 150 milyar dolarlık ihracat hacmimizin beşte birini karşılıyor. Antalya‘nın 80 milyar dolarlık yatırım kapasitesi var. Herhangi bir kuruluş veya kurum bu yatırımı kenara koyamaz. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Yeni pazarlara girmek gerekiyor”

Kendisinin de Turizm Komisyon üyesi olduğunu hatırlatan Enç, turizm konusunda kısa, orta ve uzun vadeli planların yapılmasının gerektiğine değindi.

Enç, şöyle konuştu:

“Turizmde bir otelin kendisini tanıtması kolay değil. Bunun yerine turizmde bir çerçeve kanunu çıkartıp ayrı ayrı yerlerdeki kanunları toparlayıp, turizm profesyonellerinden oluşan bir yapının oluşturulmasından yanayım. Sadece turizmcilerin planlamasıyla başarılı olamıyoruz. Bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a da ilettik. O da konuya mantıkla yanaştı. Bakanlık da bununla ilgili bir çalışma yapacak. 2017 inşallah daha iyi geçecek.”

Turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine de değinen Enç, “Rusya’nın yanı sıra başka pazarlara ada girmek gerekiyor. Yanılmıyorsam, Cumhurbaşkanımızın 2 ay sonra Hindistan ziyareti olacak. Orada uçaklarla ilgili sorunu çözeceğiz. Hindistan, kitle turizmine çok yatkın değil ancak tatil kültürleri var. Biz de bu pazarı ülkeye kazandırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kemer’de bir fakülte kurulması için çalışmaların başladığını anlatan Enç ve beraberindekiler, Tekirova Mahallesi’nde muhtarlarla bir araya geldi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle