Hoşgeldiniz  

AK PARTİ ANTALYA KADIN KOLLARINDAN BAYIR-BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

Semih Köken | 29 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

 

AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanlığı  Suriye sınırında ağır bombardıman altında bulunan Bayır-Bucak’taki Türkmenlere yardım eli uzattı.

İlçe kadın kolları teşkilatları ve hayırseverlerce yürütülen yardım kampanyası ile temin edilen gıda, kışlık giyecek, battaniye ve ihtiyaç malzemeleri Türkmenlere ulaştırıldı.

EN BÜYÜK İHTİYAÇ İNSAN

Suriye sınırımızda, Lazkiye’ye dört km uzaklıktaki Hatay Yayladağı kampına Kadın Kollarında yer alan yirmi kişilik bir grup ile giden AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı EsraÖzkoçTürkmen aileleri  tek tek ziyaret ederek toplanan yardımları kendi eliyle teslim etti.Türkmenlerin yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek  Kamplarda en büyük ihtiyacın gıda ve barınmadan çok insan olduğunu vurgulayan Özkoçkamplardaki gözlemlerini şu duygularla ifade etti.Kamplarda kadın, çocuk ve yaşlılar çoğunluktaydı: Erkekler vatan savunmasındaydı belli ki. Eksikleri çoktu, yaşamları zordu. Ama en büyük ihtiyaçları insandı. Sohbetler yaptık çadırlarında. Ellerine yüzlerine dokunduk. Konuştuk: Yokluklarını, kimsesizliklerini, sınırın ötesinde toprakları için savaşan eşlerini, hasta çocuklarını konuştuk. Gelecekten umutsuz, belirsiz, zamansız, hayata karşı hepten çaresiz insanlarla buluştuk. Yiyecek-içecek, sığınma değildi asıl dertleri.İnsanlığa, sevgiye,konuşmaya, ihtiyaçları vardı. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştıysak da insanlığımızdan utanmadan da edemedik. Artık hep orda kalmak, artık hep onlarla olmak istedik. Çaresizlik sarmalında kıvranan bu zorunlu göçmenlerin dertlerine çare olmak imkânsızdı: Çok daha fazlasını yapmak isterdik ama elimizden gelen de bu kadardı.

GÜCÜMÜZLE BİRKEZ DAHA GURUR DUYDUK

Kamplardaki  yetkililerin sığınmacıların her  sıkıntılarıyla ilgilendiğini dile getiren Özkoç “Kamplarda sıcak bir yuva ve kaynatacak bir tas çorba  bulmanın minnetini, şükranını her seferinde dile getirdiler. “Sizler olmasaydınız biz ne yapardık” dediler. Evladını şehit vermiş bir ananın içimizi yakan bir sözüyle, sözün bittiği yere geldik. “Bizler de bu şehitlerimizin yanına yatmadıkça içimizdeki bu ateş sönmeyecek” Onları unutmayacağımızı, bu naçizane yardımlarımızın devam edeceği sözü ve inancıyla aldığımız hayır dualarıyla döndük. Dünya mazlumlarına sınırsız kucak açan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücüyle gurur duyarak ve milliyetine bakmaksızın, tüm mazlumları vicdanında barındıran devletimize bir kez daha şükran duyarak döndük. Ya bizler olmasaydık, ne olurdu bu insanların hali diye de düşünmeden edemedik.

 

SONUNA KADAR YANLARINDA OLACAĞIZ

Rusya’nın da desteğiyle kadın çocuk demeden zulme devam eden Esad rejimine karşı mazlum Suriye halkının ve Türkmenlerin her zaman yanında olacaklarını dile getiren Özkoç“Suriye’deki akan kan devam ediyor. Zulüm ile abat olanın sonu berbat olur. Biz de yaraları sarmaya, yardımları yapmaya devam edeceğiz. Bugün olduğu gibi birlik, beraberlik ve dirlik içerisinde olduğumuz sürece inşallah bu sorunlar en kısa sürede çözülecektir.Ziyaretimiz sırasında bizleri bir an bile yalnız bırakmayan Hatay Kadın Kolları Teşkilatımıza, emniyet yetkililerimize ,Hatay valimize, vali yardımcımıza ,kaymakamımız ve kamp sorumlularımıza da minnettarız”dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle