Hoşgeldiniz  

AIPH törenine EXPO 2016 damgası

Semih Köken | 31 Ocak 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem A- A+

AIPH törenine EXPO 2016 damgası

BASKONSOLOS ZİYARETİ2Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) Yılın Üreticisi Ödül Töreni, Almanya’nın Essen Kenti’ndeki dünyanın en büyük bahçecilik fuarında yapıldı. 50 ülkeden bin 600 katılımcının yer aldığı 33’üncü geleneksel fuarda, EXPO 2016 Antalya ilgi odağı oldu. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, yılın üreticisi olan Amerika’dan CostaFarms şirketine ödülünü verip kutladı. Kesme Çiçekler Kategorisinde de Antalya’dan Flash Tarım ikincilik ödülünü kazandı.

Dünya’da bahçecilik fuarları arasında en büyüğü kabul edilen, bu yıl 33’üncüsü düzenlenen IPM Essen Fuarı’nda, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya ilgi odağı oldu. Almanya’nın Essen Kenti’ndeki fuara 50 ülkeden bin 600 katılımcı yer aldı. 26 Ocak’ta başlayan ve 29 Ocak’ta kapılarını kapatacak olan fuarda EXPO 2016 Antalya’nın tanıtımı yapıldı. Fuarda stant açan EXPO 2016 Antalya, AIPH’in Yılın Üreticisi Ödülü töreninde de stant açıp tanıtım yaptı. Gece boyunca ara ara gösterilen EXPO 2016 klibi salonu dolduran davetlilerce ilgiyle izlendi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök, hem fuara katılanlarla hem de ödül gecesine katılanlarla yakından ilgilendi. AIPH Başkanı Bernard Oosterom, Genel Sekreter Kazım Aydın’ı yeni görevinden dolayı kutladı, gerekli desteği vereceklerini söyledi. AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe’de EXPO 2016 standına gelip tanıtıma destek oldu.

FLASH TARIM FİNALDE

Bitki-Ağaçlar, Kesme Çiçek, Fideler olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen Yılın Üreticisi Ödülü’nde 7 kişilik uluslararası jüri, Antalya’dan Flash Tarım’ı da finalistler arasında gösterdi. Osman Bağdatlıoğlu ile Ali Çandır’ın ortak olduğu Flash Tarım ekibi heyecanla sonucu bekledi. Bitki-Ağaçlar Kategorisinde 2’nci olan Flash Tarım ödülleri ile poz verdi. Aynı zamanda Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği Başkanı olan Osman Bağdatlıoğlu, “Finale yükselmek de büyük bir başarıydı, tüm ekibi kutluyoruz” dedi.

YILIN ÜRETİCİSİ ÖDÜLÜ GENEL SEKRETER AYDIN’DAN

Amerika, Hollanda, Çin, Türkiye, Kanada, İngiltere ve Almanya’dan üretici şirketlerin katıldığı ödül gecesinde, tüm kategorileri kapsayan Yılın Üreticisi de seçildi. Yılın Üreticisi ödülünü kazanan Amerikan CostaFarms şirketinin ödülünü EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın takdim etti ve Amerikalı üreticileri kutladı.

TÜRKİYE’NİN ESSEN BAŞKONSOLOSUNDAN DESTEK

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök, Essen’de Türkiye Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’yı ziyaret etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyan Başkonsolos Basa, Türkiye’nin ilk EXPO’suna gerekli desteği vereceklerini söyledi. Basa, şöyle konuştu;

“Almanya’da yaşayan Türk toplumu Türkiye’nin elde ettiği başarılardan çok büyük kıvanç duyar ve Türkiye’deki gelişmeleri her zaman yakından izler. Dolayısıyla görev bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin ilk EXPO’sunu almış olması ve büyük bir başarıyla bu faaliyetini yerine getiriyor olması önemli bir gelişmedir. Essen’in ayrı bir özelliği var. Süs bitkileri konusunda Avrupa’da düzenlenen en önemli fuarlardan bir tanesine ev sahipliği yapıyor.  Biz EXPO 2016 yönetimiyle küçük bir görüşme yaptık ve bu fuarda kullanılan standın fuar sonrasında bize verilmesini sağladık.  Dolasıyla EXPO öncesinde ve EXPO devam ederken konsolosluğuma her gün gelen 300- 350 vatandaşımıza bu stantta küçük bir tanıtım yapacağız ve vatandaşlarımıza daha yoğun bir şekilde EXPO’nun önemini anlatmaya çalışacağız”

Aydın, ziyaret anısına Başkonsolos Basa’ya EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle