Hoşgeldiniz  

Aile boyu pilot

Semih Köken | 22 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Aile boyu pilot

PİLOTLUĞA 1974 ylında başlayan, 17 yılı Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 26 yılı SunExpress Havayolları’nda olmak üzere 43 yılda 27 bin saat uçuş yapan Yasin Özcan, 65 yaşında emekli oldu. Özcan’ın iki oğlu da 10 yılı aşkın süredir pilotluk yapıyor.

Antalya merkezli havayolu şirketi SunExpress’te 26 yıldır pilot Yasin Özcan’ın emekliliği nedeniyle özel bir tören düzenlendi. Son uçuşunun ardından kabin ekibiyle birlikte Antalya Havalimanı’ndan Limuzin ile alınan Yasin Özcan ve kabin ekibi, SunExpress Genel Merkezi’ne getirildi. Eşi ve torununun da eşlik ettiği Özcan, bina önünde alkışlarla karşılandı.

43 YILDIR GÖKLERDE

Şanlıurfa’da doğduğunu belirten Yasin Özcan, ilk ve orta öğreniminin ardından İzmir Askeri Hava Lisesi’nden 1971 yılında, İstanbul Hava Harp Okulu’ndan 1974 yılında mezun olup uçuşlara başladığını söyledi. 43 yıldır uçtuğunu anlatan Özcan, “17 yıl Hava Kuvvetleri’nin çeşitli tip uçaklarında (F-100, F-4E Phantom, C-47 Dakota, UH-1H helikopter ve birkaç çeşit eğitim uçakları) uçtum. 1992 Ocak ayında SunExpress’e girdim, yaklaşık 26 yıldan beri şirketimde Boeing 737- 300/400/700/800 uçakları ile uçuş yaptım” dedi.

27 BİN 6 SAAT UÇUŞ

Pilotluk yaşamında toplam 27 bin 6 saat uçuş yaptığını kaydeden Özcan, “Bunun 3 bin 453 saati Hava Kuvvetleri’ndeki uçuş saatim, 23 bin 553 saati de SunExpress’te Boeing uçuş saatim. Boeing uçuşumun içinde yaklaşık 2 bin saat simülatör ve yaklaşık 5 bin saat öğretmen uçuşum var” diye konuştu.

2 OĞLU DA PİLOT

Evli ve iki çocuk babası Yasin Özcan’ın oğulları Kerem Özcan 12, Dinçer Özcan ise 17 yıldan bu yana Atlas Havayolları’nda pilot olarak görev yapıyor. Türk sivil havacılık kuralları gereği, 65 yaşını doldurduğu için emekli olduğunu belirten Yasin Özcan, “Fakat sivil havacılığa ailemden 2 kaptan daha kazandırdım. Şükürler olsun ki güzel şirketimde, kazasız- belasız 65 yaşımı doldurarak ayrılıyorum. Fakat gönlüm sizinle olacak. Dilerim sizler de sağlıkla, sıhhatle ve mutlulukla bu yaşları ve emekli olmayı yakalarsınız” dedi.

TÖRENE PİLOT OĞULLARI DA KATILDI

Yasin Özcan’ın emeklilik törenine pilot olan iki oğlu ile eşi, gelini ve iki toruna da katıldı. SunExpress çalışanları ve pilot arkadaşlarının da yalnız bırakmadığı törende Yasin Özcan, plaketle ödüllendirildi. Törende Özcan, ailesiyle birlikte kendisi için hazırlanan pastayı da kesti. SunExpress’in armağanı olarak bir maket uçak hediye edilen Yasin Özcan, ailesine ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle