Hoşgeldiniz  

Ahmet Arslan, Red Bull’da birinci oldu

Semih Köken | 19 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ahmet Arslan, Red Bull’da birinci oldu

MİLLİ atlet Ahmet Arslan, Red Bull 400 yarışlarının 7’nci ayağı olan Slovenya’daki yarışta birinci oldu.

Bulgaristan’da geçen hafta düzenlenen 32’nci Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda üçüncü olan Aytemiz Alanyaspor’un milli sporcusu Ahmet Arslan, Slovenya’nın kış sporları merkezi Planica’da hafta sonu düzenlenen Red Bull 400 yarışlarının 7’nci ayağında birinciliği elde etti. Olumsuz hava koşullarına rağmen iyi bir yarış çıkaran Arslan, rakiplerini geride bırakarak kupanın sahibi oldu.

Red Bull 400 yarışlarına 2011 yılında katılmaya başladığını söyleyen Ahmet Arslan, bu tarihe kadar 11 yarışta 10 şampiyonluk ve bir ikincilik elde ettiğini hatırlattı.

Slovenya etabının çok zorlu geçtiğini anlatan Ahmet Arslan, “Bu yarışta ise şampiyon olarak ilk Red Bull 400 dünya şampiyonu olma unvanını almayı hedefliyordum. Yarış kötü hava şartlarında koşuldu. Atlama kulesinin yüzde 70’lerde olan eğimine sağanak yağmurlu kötü hava şartları da eklenince yarış çok daha zorlu hale geldi. Neyse ki yarış sonunda zor da olsa kazanan ben oldum. Geçen hafta elde ettiğim dünya üçüncülüğünün ardından bu hafta da farklı bir branşta dünya şampiyonluğu unvanı da taşıyan bir yarışta şampiyon oldum. Böylelikle 2016 yarış sezonunu hedeflerime ulaşmış şekilde tamamlamış bulunmaktayım” diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle