Hoşgeldiniz  

Adrenalin tutkunu turistler

Semih Köken | 23 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Adrenalin tutkunu turistler

ANTALYA’da 8 yıl önce kurulan Hip-Notics Cable-Ski Park, dünyanın dört bir yanından kablolu su kayağı (wake board) sporu tutkunlarını ağırlıyor.

Manavgat İlçesi sınırlarında bulunan Hip-Notics’teki 3 gölette, suyun üstüne çekilen kabloların yardımıyla su kayağı yapılıyor. Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden kablolu su kayağı yapmak isteyenler, Antalya’yı tercih ediyor. Yaşları 18- 30 arasında değişenlerin büyük ilgi gösterdiği kablolu su kayağı sporuna, erkekler kadar kadınlar da ilgi gösteriyor.

Hip-Notics işletmecisi Barış Özoral, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. 2016 yılında 9’uncu yaz sezonunu geçirdiklerini belirten Özoral, “Yılın 12 ayı su kayağı yapılabilen bir iklimde yaşamanın ayrıcalığını değerlendiriyoruz. 12 ay açık ve kayak yapılan bir tesisimiz var. Dünya üzerindeki rakiplerimizden bizi ayıran başlıca farklılık iklimimiz” diye konuştu.

WAKE BOARD NEDİR?

Bir teknenin dümen suyunda yapılan su kayağına ‘wake board’ deniliyor. Genelde bir sürat motoruna bağlanan iki halat, ucunda tutunmak için bir aparat, ayaklara da iki kayak bulunuyor. Sporcuyu, tekne yerine mekanizmaya bağlı çelik kablo çekiyor. Amatörler kaymayı öğrenmek için özel kurslar alabiliyor. Profesyoneller ise, kayak üzerinde yaptıkları akrobatik hareketlerle izleyenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle