Hoşgeldiniz  

Adrasan Barajı inşaatı sürüyor

Semih Köken | 06 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Adrasan Barajı inşaatı sürüyor

KUMLUCA’da yapımı süren Adrasan Barajı göletinin tamamlanmasıyla 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılacak.

İçme ve sulama suyu ihtiyacının giderilmesi için çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu kapsamında Kumluca Adrasan Barajı’nın inşasına devam ediyor. Temelden 50,2 metre yüksekliğe sahip olarak inşa edilen Adrasan Barajı ile 2 milyon 817 bin metreküp su depolanacak ve 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşturulacak. Şu an kadar barajın gövde dolgu imalatları, dolusavak imalatları, topuk plağı, ön yüzü betonu altını teşkil eden bordür betonu imalatları tamamlandı. Barajın ön yüzü betonu imalatları ve rezervuarı besleyen iletim hattı imalatları ise devam ediyor.

Yüzde 92 fiziki gerçekleşme sağlanan barajın sulama projesinin de tamamlanmasıyla birlikte 6 bin dekar zirai araziye su temin edilerek ülke ekonomisine yılda 14 milyon 840 bin TL katkı ve 720 kişiye de ek istihdam sağlanması hedefleniyor.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE İÇİN DE KULLANILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kumluca Adrasan Barajı inşaatında sona geldiklerini kaydetti. Baraj inşaatında yüzde 92, sulama projesinde de yüzde 74 fiziki gerçekleşmenin sağlandığına değinen Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu proje için yaklaşık 40 milyon TL tutarında bir yatırım yapacağız. Ancak bu yatırımın karşılığında bölgedeki çiftçilerimizin 6 bin dekarlık zirai arazisine su temin edeceğiz. Ayrıca bu barajın yangın söndürme faaliyetleri içinde kullanılması söz konusu olacak. Yani barajı hem zirai arazilerimizi sulamak için hem de muhtemel orman yangınları ile mücadelede için kullanacağız. Kumluca Adrasan Barajı’nı ve sulama tesisini önümüzdeki yılbaşında tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle