Hoşgeldiniz  

ABT ALMANYA YOLCUSU

Semih Köken | 09 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

oyun oyun içinde (53)Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yurt dışı turnelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz ay “Kurnaz” adlı oyununu İtalya’nın Sardunya adasında sahneleyen ABT, şimdi de Almanya’nın Nürberg şehrinin konuğu olacak.

 

Kasım ayında İtalya’nın Sardurya Adası’nda düzenlenen 20. Uluslararası Adanın Tiyatroları Festivali’ne katılan ABT, seyircinin büyük beğenisini toplayarak yurda döndü. Şehrin Tiyatrosu’nun Aralık ayındaki turne durağı ise Almanya olacak. Objektif Tiyatro’nun davetlisi olarak kardeş kent Nürnberg’e gidecek olan ABT, burada her gösterimi kapalı gişe oynayan “Oyun Oyun İçinde”yi sahneleyecek.  12 ve 13 Aralık tarihlerinde iki kez sahnelenecek olan ve durum komedisi üzerine kurulu yüksek temposu, müzikleri ve danslarıyla büyük beğeni toplayan “Oyun Oyun İçinde”nin yazarı ve yönetmeni ise Özer Tunca.

Yurt dışındaki sanatseverlere Türk Tiyatrosu’nun seçkin örneklerini buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, yıl boyunca turnelere devam edeceklerini belirtti.

Aynı tarihlerde kendi sahnesindeki gösterimlerine de devam edecek olan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, 12 Aralık Cumartesi “Geç Kalanlar” ve 13 Aralık Pazar ise “Değiştirilmiş Çocuk” ile perdelerini açacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle